StoryEditorOCM
Hrvatskamladi i poduzetni

Sin tajkuna otkrio kako je Filip (24) iz ‘covid afere‘ došao do Lamborghinija: ‘Dao sam mu ga za 197.000 testova‘

Piše JL
17. svibnja 2023. - 20:17

Priča o mladom Filipu Mihaliću, sinu bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika Anđelka Mihalića kojeg policija i PNUSKOK istražuju zbog sumnje na krivotvorenje Covid testova, dobila je zanimljiv nastavak.

Naime, ubrzo nakon što je u javnost izbila ova ‘covid afera‘, mediji su se raspisali o tome da Mihalić (24) vozi Lamborghini Huracan od 350.000 eura. Luksuzno vozilo čak ima i registarske oznake s njegovim inicijalima.

A portal 24 sata sada je doznao otkud je i kako nabavio automobil. Kako pišu, ‘prodao‘ mu ga je Mateo Šarić, sin poznatog hrvatskog tajkuna Marijana Šarića, i vlasnik tvrtke West Tech koja se, između ostalog, bavi i prodajom medicinske opreme.

Šarić im je ispričao kako Mihalića ne poznaje toliko dobro i da s njim nije poslovao izuzev tog automobila. Filip ga, naime, nije kupio od Šarića nego su međusobno razmijenili Lamborghini za malo manje od 200.000 testova.

- Lamborghini je bio moj auto. Upućeni znaju da sam ga mogao sebi priuštiti. Bio je kod mene sedam ili osam mjeseci i nakon toga sam odlučio prodati ga. Tad su me zvali prijatelji i rekli da je Filip zainteresiran za kupnju. Tad sam ga znao površno, vidio sam ga možda jedanput ili dvaput prije toga. Rekao sam cijenu, bila je oko 200.000 eura - ispričao je Šarić za 24 sata.

Šarić je rekao i da je auto glasio na njegovu firmu te da je izdao fakturu za Lamborghini prema Mihalićevoj firmi Buren, te da je on njemu izdao fakturu za testove.

- Mislim da ih je bilo 197.000 komada. Ja sam ih odmah preprodao jednoj hrvatskoj firmi koja se bavi uvozom Covid testova. Oni su ih iz usluge preuzeli i prodali u inozemstvo, jednom španjolskom kupcu. Zatim su mi uredno vratili novac od prodaje testova. Ta firma bila je samo posrednik. Prodani su za cijenu koja je zadovoljavala cijenu auta. Testovi su kupljeni po tržišnoj cijeni. Prodaja je realizirana otprilike u svibnju 2022. godine. Nakon toga sam se s Filipom čuo samo jedanput, nakon nekoliko mjeseci. Zvao me zbog servisa za auto - ispričao je Šarić za 24 sata.

24 sata piše i kako je bila riječ o 197.000 komada koje su Španjolci kupili za malo više od 177.000 eura, odnosno oko 1,3 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 11:12