StoryEditor
HrvatskaVELIKO SRCE

Šibenčanin iz sata u sat prati akciju spašavanja 'Bourbon Rhodea' i zahvaljuje svim brodovima i posadama koji sudjeluju: Nevjerojatni ste što ne odustajete od naših prijatelja!

Piše Ana Franić
2. listopada 2019. - 16:30

Potraga za nestalim članovima posade broda Bourbon Rhode koji se 26. rujna našao usred uragana Lorenzo te potonuo u Atlantiku još je u tijeku.

U Facebook grupi “Bourbon Rhode RescueSebastian Latocha, vlasnik tvrtke za računalno programiranje iz Šibenika, redovito izvještava članove grupe o trenutnim pozicijama brojnih brodova koji se pridružuju potrazi za nestalim pomorcima.

Iz Šibenika pokrenuta Facebook grupa za podršku obiteljima i prijateljima nestalih pomoraca, uključili se ljudi iz cijeloga svijeta; U potrazi za članovima posade Bourbon Rhodea pomoći će i brod izgrađen u Splitu

Tako je jutros izvjestio kako je mnogo brodova uključeno u misiju potrage i spašavanja.

- Neki su morali krenuti dalje i novi su priskočili u pomoć, hvala: SSI EXCELLENT, PIET, ERIK, NAVIG8 GUARD, MARAN TRITON, KING MILO, NOCC OCEANIC, HAPPY DRAGON, NAVIGATOR TAURUS, BALTIC LADY, UAL LOBITO, LABRADOR, ALP STRIKER... Mornarici, Francuskoj, Americi, Rusiji, Ukrajni, Hrvatskoj i svim uključenim zemljama i Bourbonu....i naravno svim volonterima.

Nevjerojatni ste što ne odustajete od naših prijatelja! Držite se svi, vjerujem da su dobre vijesti iza ugla! Sa suosjećanjem za sve obitelji!- napisao je Latocha.

Oko 14.30 sati je još izvijestio kako vremenska prognoza za nadolazeće razdoblje izgleda obećavajuće: vrlo malo ili bez kiše, stabilne temperature oko 25 stupnjeva, a brzina vjetra od oko 7 m/s, što je izvrsno za tu poziciju na Atlantiku.

Podsjetimo, jučer poslijepodne je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić-Radman, izrazio optimizam glede ishoda operacije potrage i spašavanja. Kazao je da još nemaju nikakve informacije o kapetanu Dinu Miškiću, ali da je Ministarstvo u stalnom kontaktu s kriznim stožerom.

- Mi smo optimisti i vjerujemo da ćemo ga pronaći živoga- kazao je ministar u Bruxellesu nakon sastanka Vijeća za vanjske poslove, te dodao da su u kontaktu i s obitelji hrvatskog kapetana. 

Potragu za nestalim pomorcima vode francuske vlasti uz američku potporu. Do sada su spašena tri od 14 članova posade te ukupno pronađena tijela troje stradalih pomoraca čiji identitet nije objavljen. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. siječanj 2021 11:22