StoryEditor

Šegvić i Jurjević: Neka o Brodosplitu "priča" sud

Piše PSD.
13. studenog 2008. - 00:44

Ni predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita Zvonko Šegvić ni saborski zastupnik SDP-a Marin Jurjević nisu htjeli komentirati najnovije informacije iz istrage u slučaju “Brodosplit”, prema kojima je za prva dva “Wesselsova” tankera postojao training ship concept, a koji je prema navodima tužiteljstva “fantomski” projekt i čija je funkcija bila prikrivanje pranja novca.

- Apsurde ne želim komentirati, neka pravosuđe kaže svoje - kratko nam je kazao Zvonko Šegvić, predsjednik većinskoga sindikata u splitskome škveru, koji je dodao da je dosad svašta čuo, ali ne želi iznositi svoj sud za vrijeme istrage.

‘Čudni tekstovi’

Ni Marin Jurjević nije se htio baviti najnovijim detaljima iz istrage oko pranja škverskog novca, tek je kazao kako su za lošu situaciju brodogradnje u Hrvatskoj općenito odgovorne uprave.

- U posljednje vrijeme u novinama se pojavljuju vrlo čudni tekstovi, tipa intervjui s radnicima, koji bi trebali biti objavljeni kao sponzorirani oglasi, jer se u njima plasiraju laži. No ni laži ni manipulacije neće me spriječiti u nastojanju da se dozna istina o škverskom novcu - kazao je SDP-ov zastupnik te dodao kako se nada da će sud odraditi svoj dio posla, ponajprije kad je riječ o nelogičnostima u određenim datumima u dokumentaciji.

tina disopra

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. siječanj 2022 10:21