StoryEditor

Šef Glavaševe stranke: Nećemo se prodati za kikiriki kao IDS. Tražimo milijardu kuna!

Piše PSD.
13. srpnja 2015. - 14:57
Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin izjavio je u ponedjeljak da je ta stranka nakon izbora spremna razgovarati s jednom od pobjedničkih koalicija uz preduvjet - milijardu kuna ulaganja u Slavoniju, jer se neće kao IDS, "prodati za kikiriki".

Vulin je na konferenciji za novinare rekao da "nema nikavih tajnih ili javnih dogovora i pregovora s HDZ-om ili SDP-om" i da stranka izlazi na izbore samostalno. Reagirajući na medijske napise o navodnoj spremnosti HDSSB-a na koaliranje s Kukuriku koalicijom, Vulin je naglasio kako je dobro što se sve češće raspravlja s kime će HDSSB koalirati prije ili poslije izbora. To dokazuje snagu stranke, rekao je i podsjetio kako je, još početkom ove godine, Glavni odbor stranke odlučio da na predstojeće parlamentarne izbore HDSSB izlazi samostalno.

HDSSB nije bio, niti će biti nikakav privjesak Tomislavu Karamarku ili Zoranu Milanoviću, a to je ono što ih smeta, i stoga nam podmeću na ovakav način, gurajući nas u kojekakve koalicije, s jednima ili drugima, poručio je Vulin.

Ustvrdio je kako su HDZ-ova i SDP-ova koalicija za HDSSB jednake, jer, kako tvrdi, "jedni su dokazano nesposobni, a drugi su dokazani lopovi", ali je realno da će jedan od ta dva bloka, voljom hrvatskih birača, osvojiti relativnu većinu na parlamentarnim izborima.

Budući kako smatra da ni jedan od ta dva bloka neće imati apsolutnu većinu nakon parlamentarnih izbora Vulin je kazao kako su spremni razgovarati, ali preduvjet za stol su milijarde kuna ulaganja u Slavoniju, jer su pet slavonskih županija najzaostalije u Hrvatskoj, i to treba mijenjati. Ocijenio je kako lijevi ni desni, svih ovih godina nisu ništa dobro donijeli Slavoniji te da ni nova Vlada neće donijet ništa dobro, ako u njoj ne bude bilo HDSSB-a, koji će zastupati interese slavonskih županija.

Sigurno se nećemo "prodati" kao IDS za kikiriki, za 300 milijuna kuna za Istru, već će to biti puno značajnija ulaganja u Slavoniju, jer ta regija mora dobiti više, budući da je stanje u njoj jednostatvno neodrživo, istaknuo je Vulin.

Zamoljen da komentira podršku HDSSB-a Sanji Barić za sutkinju Ustavnog suda Vulin je kazao kako izbor ustavnih sudaca ni na koji način ne znači približvanje bilo kojoj opciji te da je prerano govoriti s kime će HDSSB koaliirati.

H

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. rujan 2020 16:52