StoryEditor

SDP: Umjesto skupocjenih satova, Sanaderu treba kompas

Piše PSD.
16. veljače 2009. - 12:50

Premijer Sanader je gluh i nijem, sjedi na otvaranjima i odbija govoriti o krizi, a kada počne govoriti onda izjavama o ukidanju drugog mirovinskog stupa ruši financijski sustav - istaknuo je u Rijeci saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić.

Dodao je kako u trenutku kada sve relevantne institucije daju osvrte na gospodarsku situaciju jedino Sanader šuti iako bi on prvi trebao predlagati rješenja.

Željko Jovanović je, pak, istaknuo kako bi Sanader svoju skupocjenu kolekciju satova trebao zamijeniti za jedan kompas budući da je Vlada, kaže Jovanović, izgubljena u bespućima neznanja.

- U Hrvatskoj je nastupila kriza upravljanja državom, a Sanader zbog lokalnih izbora ne želi donositi niti jednu odluku - rekao je Jovanović.

SDP-ovci su ukazali i na gomilanje državne birokracije iznijevši podatak da Hrvatska ima 69 državnih tajnika, 125 pomoćnika ministra, te 154 agencije.

Prema njihovim tvrdnjama, slučajevi Plive koja se od lovca pretvorila u lovinu i sa šest došla na dvije tisuće radnika, ili pak projekta "Otok znanja" u kojem su preko hipoteka stranci postali vlasnici Koločepa, vraćaju Hrvatsku u 90-te kada su se bogati još više bogatili, a građani i država postajali sve siromašniji.

Na pitanje novinara Slavko Linić je rekao kako će bez obzira na nastojanja HNB-a vjerojatno doći do problema s tečajem i rasta kredita kao i da će Ljubo Jurčić i Branko Grčić vjerojatno sami vrlo brzo shvatiti kako se sa Sanaderom ne može razgovarati, te istupiti iz Ekonomskog vijeća.

Jasmin Đečević/EPEHA

item - id = 40679
related id = 0 -> 1137044
related id = 1 -> 1136955
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2021 10:23