StoryEditor
Hrvatskapiši propalo

SDP-u se upravo dogodio najgori poraz na izborima još od 1995. godine

5. srpnja 2020. - 20:49

Ako se izlazne ankete pokažu točnima, SDP je ostvario najgori rezultat od izbora 1995. godine. I to ništa nije čudno. To se, zapravo, moglo i pretpostaviti, makar su Bernardiću predizborne ankete ulijevale kakvu takvu nadu.

U samoj Restart koaliciji kao da su znali da je njihov čelni čovjek, mladi i nedovoljno politički obrazovani Davor Bernardić, njihova najslabija karika. Izbjegavali su ga reklamirati na jumbo plakatima, čak mu nisu ni glas koristili u TV i radio reklamama, nego im je u tu svrhu poslužio glumac Siniša Popović.

Zato je profitirala nova ljevica. Možemo! sa svojih osam zastupnika, pokazali su i dokazali da je ovakav SDP dogorio, i da je nakon tri uzastopna poraza na parlamentarim izborima, zreo za resetiranje.

Na ovako slabom, blijedom SDP-u, kojem ni okupljanje stranaka centra nije pomoglo, profitirala je i Stranka s imenom i prezimenom u savezu s Fokusom i Pametno.

Bračni par Puljak dugo je ustrajavao na kritici HDZ-a i SDP-a, a kad je uzde socijaldemokratske stranke zgrabio Bernardić, i pokazao u najmanju ruku potpuno nesnalaženje u srazu s Andrejom Plenkovićem, i zadnji neodlučni SDP-ov birač odlučio je konačno tipovati na druge - Možemo!, Pametno, Fokus ili Stranku s imenom i prezimenom.

Sve su to mandati koje bi neki iskusniji političar, vezao uz SDP i došao na bara - bara HDZ-u; ovako, piši propalo. Bernardić već sutra mora otići s čela stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. srpanj 2021 09:55