StoryEditorOCM
Hrvatskana mukama

SDP-ovci u kampanji ne smiju spominjati Zorana Milanovića, hoće li ga ubuduće zvati ovim ‘filmskim‘ imenom?

Piše Vijesti SD
19. ožujka 2024. - 16:26

SDP-ov Ivan Račan je na N1 televiziji govorio o kampanji za parlamentarne izbore. Upitan sumnja li SDP u odabir Zorana Milanovića nakon što je jučer Ustavni sud odlučio da se njega ne smije isticati u kampanji, Račan kaže da odgovorom na to pitanje riskira sankcije.

- Dovodite me u tešku poziciju jer je Ustavni sud uveo verbalni delikt i ja ako odgovorim na ovo pitanje riskiram sankcije pa čak i poništavanje izbora. Ne smijem ništa odgovoriti dok ne završe izbori, rekao je Račan.

Novinar ga je upitao tko je SDP-ov kandidat u slučaju pobjede na izborima.

- Nazovimo ga u ovom slučaju Walter, rekao je Račan.

Kada je riječ o odluci Ustavnog suda, Račan ističe da se SDP s tom odlukom ne slaže, no poštovat će ju. Ipak, ističe da ostaje puno nepoznanica.

- Nije prvi put da Ustavni sud donosi političku odluku koja ide u korist njihovog nalogodavaca. Moramo se s tim nositi. Mi možemo imati sankcije i to može završiti poništavanjem izbora ako mi nastavimo promovirati našeg kandidata kao do sada. Otvara se cijeli niz pitanja. Smiju li druge stranke govoriti tko je SDP-ov kandidat? Smije li HDZ napadati tog kandidata? Puno je nepoznanica. Nejasna je odluka Ustavnog suda, mi je pokušavamo poštovati najbolje što možemo, rekao je Račan za N1.

Dodao je da je hrvatsko pravosuđe sporo i neefikasno, a kada se hoće, može se donijeti odluka u jako kratkom vremenu.

- To ulijeva povjerenje da je moguće da Hrvatska bude bolja država u kojoj će pravosuđe bolje funkcionirati, ali do toga možemo samo mi dovesti.

Dodaje i da u SDP-u nema krize vodstva te da nije povrijeđena demokratska procedura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:27