StoryEditor
HrvatskaNAŠAO BI VREMENA

SDP-ovac Bauk se ponudio da će vježbati matematiku s djecom koja ne pohađaju vjeronauk, a škole ne znaju što će s njima

16. rujna 2020. - 16:46
Arsen BaukBozidar Vukičević/Cropix

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk pozvao je u srijedu Ministarstvo obrazovanja da riješi problem nastave vjeronauka koja se u nekim školama održava u sredini satnice te kazao da je spreman odvojiti dio vremena i vježbati matematiku s djecom koja ne pohađaju vjeronauk.

"Pojavom koronakrize počeli su slučajevi u nekim školama da osoblje traži od djece koje ne pohađaju vjeronauk budu u istom razredu i stave slušalice, to je grozna praksa”, ocijenio je Bauk iznoseći stajalište Kluba SDP-a usporedivši to s ohološću.

Pozivajući se na izjavu pravobraniteljice za djecu Helence Pirnat Dragičević da bi se vjeronauka u školama trebao održavati na početku ili kraju nastave Bauk je kazao kako bi bilo dobro da se Ministarstvo pozabavi tim problemom te ga ukloni ili smanji.

"Pozivam institucije da taj problem riješe ili umanje kako se ta djeca ne bi osjećala kao djeca dugog reda u svom razredu, a spremna sam provesti i određeno vrijeme s onom djecom koja su osuđena da u razredu budu nevidljivi i s njima vježbati matetamatiku”, kazao je Bauk.

Marijana Puljak (Klub IP-a, Pametno i Glas-a) kritizirala je dvosmjenski i trosmjenski rad u nekim školama pitajući kada će se konačno krenuti u realizaciju jednosmjenskog rada.

"Moderne europske zemlje koje brinuo o kvaliteti obrazovanja ne poznaju riječ smjena”, ustvrdila je Puljak navodeći da u Hrvatskoj 822 škole rade u dvije ili tri smjene odnosno njih 34 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. veljača 2021 10:55