StoryEditorOCM
Hrvatskaje li moguće?

Saborski zastupnik nacionalne manjine tražio da se državnim novcem plati njegov kip u karate pozi?

Piše Vijesti sd
1. listopada 2024. - 10:02

Tjednik Nacional na naslovnici svog novog broja piše da je saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi tražio da se državnim novcem plati njegov kip u prirodnoj veličini i karate-pozi ispred Arene u Puli.

Nacional piše i da se glavni državni odvjetnik Ivan Turudić sprema pokrenuti izvide protiv saborskog zastupnika romske nacionalne manjine Veljka Kajtazija zbog fizičkog napada na predsjednicu Saveza Roma u Hrvatskoj Kali Sara Suzanu Krčmar.

Tjednik piše i da su mu izvori koji o svemu imaju neposredna saznanja tijekom vikenda otkrili nova šokantna saznanja o Kajtazijevim neprihvatljivim postupcima navodeći da fizički napad na predsjednicu Udruge Kali Sara Suzanu Krčmar nipošto nije jedini skandal, a potencijalno i kazneno djelo utjecajnog saborskog zastupnika i koalicijskog partnera parlamentarne većine Andreja Plenkovića. 

image

Zagreb, 210923.
Nacionalna i sveucilisna knjiznica, Hrvatske bratske zajednice.
Izjave ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Sime Erlica i zastupnika u Hrvatskom saboru iz kluba zastupnika nacionalnih manjina Veljka Kajtazija nakon svecane dodjele ugovora iz programa za unaprjedjenje infrastrukture na podrucjima naseljenima pripadnicima romske nacionalne manjine.
Na fotografiji: Veljko Kajtazi.
Foto: Ranko Suvar/CROPIX

Ranko Suvar/Cropix

Nacional piše i da je iz pouzdanih izvora u krugu bivših djelatnika Saveza romskih udruga Kali Sara i bivših bliskih suradnika Veljka Kajtazija doznao da postoji "ozbiljna i utemeljena sumnja da je Kajtazi nezakonito potrošio velike iznose novca doniranog iz državnog proračuna prema korisnicima iz redova romske nacionalne manjine koje on kontrolira ili u njima ima presudni utjecaj".

On je, tvrdi izvor Nacionala, "najviše novca uzeo na spomeniku Zid boli u Uštici kraj Jasenovca, koji je koštao oko šest milijuna kuna".

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2024 10:06