StoryEditorOCM
Hrvatskapoginuo pri padu

S ovih stepenica je pao Ćorušić, kolege u nevjerici zbog tragične smrti: ‘U teškom sam šoku. Znam ga 33 godine...‘

Piše Ivana Krnić/JL, Hina
21. listopada 2024. - 13:50

Dugogodišnji ravnatelj KBC-a Zagreb, Ante Ćorušić, smrtno je stradao pri padu u bolnici, doznaje Jutarnji.

Kako se neslužbeno doznaje, Ćorušić je pao s protupožarnih stepenica s visine između sedam i osam metara, između zgrade Dermatologije i Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP), udario glavom te na mjestu preminuo.

Pokušali su ga reanimirati, ali bezuspješno.

Kolege i suradnici u potpunom su šoku nakon što su saznali da za smrt Ćorušića.

image


 

Josip Bandic/Cropix
image
Josip Bandic/Cropix

- U potpunom sam šoku, tako da sve što mogu jest izraziti iskrenu sućut obitelji ravnatelja Ćorušića. To je jedna velika tragedija - kaže ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice, Davor Vagić.

I ravnatelj KB Dubrava, Ivica Lukšić duboko je potresen viješću.

- Strašno. Mislim da smo svi u velikoj nevjerici. Iskrena sućut obitelji, svim suradnicima i djelatnicima KBC-a Zagreb - kazao nam je Lukšić.

image


 

Josip Bandic/Cropix
image


 

Josip Bandic/Cropix

Predsjednik Udruge poslodavaca u zdravstvu, Dražen Jurković također je kazao kako je u šoku te je izrazio sućut obitelji.

- U teškom sam šoku, bez riječi sam. Znam ga 33 godine, još od rata. Bili smo prijatelji i mogu reći da je sjajan čovjek i sjajan stručnjak. Hrvatsko zdravstvo izgubit će jako puno. Iskrena sućut, prije svega supruzi Janji, djeci i ostatku obitelji, prijateljima i svim djelatnicima bolnice koju je godinama vodio - kazao je.

U bolnicu je stigla policija te je u tijeku očevid o okolnostima ovog smrtnog slučaja.

image


 

Josip Bandic/Cropix
image


 

Josip Bandic/Cropix
image


 

Josip Bandic/Cropix


Ante Ćorušić je rođen 1958. u Splitu, potjecao je iz Lovreća u Imotskoj krajini, završio je medicinski fakultet i specijalizirao ginekologiju.

Bio je istaknuti član HDZ-a, a poziciju ravnatelja KBC-a Zagreb dobio je na prvoj sjednici vlade Tomislava Karamarka 28. siječnja 2016. godine.

Dok nije postao ravnatelj najveće bolnice u Hrvatskoj, vodio je HDZ-ov Odbor za zdravstvo i figurirao kao sigurni budući ministar zdravstva. No, Most je tada stavio veto na Ćorušića pa je od 2016. do danas vodio KBC Zagreb.

Do 2015. bio je šef Zavoda za ginekološku onkologiju KBC-a Zagreb.

Bio je poznat po svojim konzervativnim stavovima, u javnosti su se često spominjale i njegove veze s Crkvom, te protivljenje pobačaju i spolnom odgoju u školi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2024 13:51