StoryEditorOCM
Hrvatskazanimljiv detalj

S Dujićima nikad nije dosadno: Druga kći moćnog HDZ-ovca radi u Državnom odvjetništvu: ‘Njoj ne dolaze te stvari...‘

Piše Vijesti sd
10. rujna 2024. - 22:06

Jedna od kćeri Nediljka Dujića, HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma, zaposlena je u Državnom odvjetništvu. Zanimljiv detalj. I to istom Odvjetništvu koje je svojevremeno bilo nadležno za slučaj spornog stana u Šibeniku. Novinari 24sata su otkrili kako je Anna Dujić, dosad najpoznatija po snimci na kojoj urla i vrijeđa vatrogasce, dovikujući im da su nakaze, jeftino kupila veliki stan u Šibeniku, a sad ga iznajmljuje turistima kao apartman s četiri zvjezdice.

Također, otkriveno je kako je MORH pokušao izbaciti Dujića iz tog stana, kojim se koristio još od 1991., ali nisu uspjeli. Objavljen je sadržaj sudskih presuda kojima je naređeno da mora napustiti stan, ali Dujić to nije učinio.Riječ je o stanu koji se sastoji od četiri sobe, kuhinje, blagovaonice, izbe, kupaonice, nužnika, dva hodnika i lođe. Ugovor je sklopljen u ožujku 2020. između Anne i MORH-a, a stan je plaćen 76.000 eura. Odnosno oko 830 eura po kvadratu. Jednokratno i bez kredita.

image
Ranko Suvar/Cropix

Nije jasno kako je Dujić ostao u stanu nakon presuda Općinskog i Županijskog suda u Šibeniku. Štoviše, u kupoprodajnom ugovoru za stan stoji i mišljenje zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Šibeniku kako je ugovor sukladan važećim propisima. Istog odvjetništva pred kojim se vodio postupak iseljenja. MORH nam je potvrdio da je Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, kao zakonskom zastupniku, 2004. iniciralo postupak iseljenja Nediljka Dujića.

Sad 24 sata doznaju kako druga Nediljkova kći i Annina sestra već nekoliko godina radi u istoj instituciji. Pitali su Nediljka Dujića je li to istina.

- Istina je, radi u Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a posao je dobila putem javnog natječaja prije nekoliko godina. Što se tiče pitanja oko stana, moja kći je pravnica, ali nije šefica ni osoba kojoj takve stvari dolaze na ruke - rekao je Dujić.

Zamolili su i Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku da im dostave dokumentaciju kojom je incirano iseljenje Dujića, ali rekli su im da nisu u mogućnosti odgovoriti jer više ne čuvaju spis zbog isteka rokova i izlučivanja arhivske građe...

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 22:12