StoryEditor
HrvatskaU ZADRU SE OKUPILO 40-ak BRODOVA U ZNAK POTPORE VLADI

Ribari odlučni: Nema odustajanja od Pojasa

Piše PSD.
12. ožujka 2008. - 18:26

Ribari ne odustaju od ZERP-a

Ovo nije prosvjed nego podrška Vladi da ne odustaje od ZERP-a, da na njemu ustraje pod svaku cijenu. Vlada ima i našu potporu u pregovorima za ulazak u EU, za ulazak, međutim, sa ZERP-om – izjavio je u utorak novinarima Ante Fabijanić, predsjednik Ceha ribara Obrtničke komore Zadarske županije, objašnjavajući dolazak brojnih ribarskih brodova u zadarsku luku.

Sanader pod pritiskom 

- Jasno nam je da je premijer Sanader pod pritiskom, ali je posve jasno da imamo pravo na ZERP i da će, odustane li se od njega, Talijani kao i do sada haračiti našim morem koje su već devastirali - rekao je Fabijanić. U Zadar je do podne uplovilo 40-ak brodova s ribarskim posadama među kojima vlada ogorčenje najavama o ukidanju ZERP-a. Krivnju za to pronalaze na različitim stranama pa Ivan Birkić drži da nemamo kvalitetnih pregovarača te da Vladi i premijeru struka nije na kvalitetan način predočila značaj tog pojasa.

 Boris Mavra je, kaže, razočaran svima koji su, poput HSS-a i Friščića, potencirali ZERP, da bi se sada okrenuli na drugu stranu. - Prevarili su ljude koji su bili za njih. Ne znaju što je ribarstvo i koje nam novce Talijani odnose ispred nosa. Njihovi brodovi samo u jednu noć od ulova inćuna u ZERP-u mogu zaraditi više od pola milijuna eura – tvrdi Mavra, koji se nadao kako će zaštićeni pojas pomoći regeneraciji koćarske ribe.

D. MEZIĆ /EPEHA

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 19:34