StoryEditor
Hrvatskaglas naroda

Rezultati ankete ‘Slobodne Dalmacije‘: novinari su bili dužni doći pred crkvu na splitskoj Sirobuji kako bi upozorili javnost na kršenje mjera

Piše PSD
13. travnja 2020. - 18:24
HANZA MEDIA

Među čitateljima Slobodne Dalmacije prevladavaju oni koji smatraju da su novinari bili dužni doći u nedjelju ujutro pred crkvu na splitskoj Sirobuji kako bi upozorili javnost. Rezultati su to ankete u kojoj smo od nedjelje u 21 dali mogućnost našim čitateljima da se izjasne o stavu prema napadu na novinarku i snimateljicu te vrijeđanje ostalih djelatnika medija na uskršnje jutro.

Čak 64 posto čitatelja se izjasnilo kako je zaraza u Solinu također krenula s mise te su novinari su dužni izvještavati i upozoriti javnost.

Njih 36 posto, gotovo upola manje, smatra kako su novinari provocirali i dobili što su tražili.

Unatoč dojmu prema komentarima na društveni mrežama i ispod tekstova o događaju kako prevladavaju oni koji podržavaju župnika Josipa Delaša, izgleda kako je prava istina da su nametljiviji, ali ne i brojniji.

Još od Cvjetnice župnik uporno ignorira naputke Hrvatske biskupske konferencije prema kojima svećenici trebaju slaviti svetu misu bez sudjelovanja zajednice, a vjernici su oslobođeni obveze sudjelovanja na nedjeljnoj i blagdanskoj svetoj misi. Njegovo ponašanje i mlaka reakcija policije te nadležnog Stožera CZ doveli su do eskalacije nasilja i fizičkog napada na medijske djelatnike tjedan dana kasnije. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. rujan 2020 17:12