StoryEditorOCM
Hrvatskasve čisto

Ravnateljica Nada Čavlović Smiljanec: Porezna uprava u Sisku je dobro procijenila zgradu Hitne koju je kupila Lovrić Merzel

Piše PSD.
10. travnja 2014. - 20:34
Na izvarednoj konferenciji za novinare održanoj u četvrtak poslijepodne Boris Lalovac, zamjenik ministra financija i Nada Čavlović Smiljanec, ravnateljica Porezne uprave ustvrdili su kako je Porezna uprava u Sisku korektno i u suglasju s propisima procijenila vrijednost zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sisačko-moslavačke županije. Prema njhovim riječima procjena vrijednosti sporne nekretnine rađena je prema univerzalnoj tablici koju koriste sve ispostave Porezne uprave u Hrvatskoj.

„Dva puta smo provjerili procjenu sporne nekretnine i možemo reći da se postupalo po zakonu. Radilo se sukladno našim internim procjenama i postupcima, vrijednost nekretnine je proizašla iz Preglednika tržišne vrijednosti nekretnina kojega primjenjuju sve ispostave poreznih uprava u Hrvatskoj. Da danas radimo procjenu vrijednosti te nekretnine, ona bi bila ista. Preglednikom o tržišnoj vrijednosti nekretnina izbjegli smo da svaki djelatnik Porezne uprave autonomno određuje procjenu vrijednosti“, kazala je Nada Čavlović Smiljanec, napominjući kako je vrijednost nekretnine procijenjena na 8.000 kuna po metru kvadratnom, odnosno nekretnina je procijenjena na 10,4 milijuna kuna.

Na pitanje novinara zašto onda DORH zbog toga sumnjiči županicu ravnateljica Porezne uprave je odgovorila da ne želi pričati o tome što USKOK i DORH govore.

„Porezna uprava je postupala po zakonu. Morate pitati njih što im je bilo sporno“, ustvrdila je Nada Čavlović Smiljanec, dok je na pitanje je li kontaktirala Pešuna oko ovog slučaja istaknula da nema komentara, ali da Pešun i dalje redovno dolazi na svoj posao šefa Porezne uprave u Sisku.

Ovaj iskaz Lalovca i Smiljanec sada dodatno komplicira ovaj slučaj, jer ispada kako je procjena sporne nekretnine pravilno utvrđena od strane Porezne uprave, a valja podsjetiti i da je istu procjenu svojevremeno dao i sudski vještak. Sada će biti vjerojatno potrebna dodatna vještaćenja ovog slučaja, jer netko očigledno griješi – ili vještak DORH-a ili tablice Porezne uprave.

Frenki Laušić
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 07:57