StoryEditorOCM
HrvatskaPOZIV GRAĐANIMA

Ravnatelj Milina ispričao se za sva neprimjerena postupanja policije: Nema opravdanja, ali cilj postupanja nije represija već discipliniranje!

Piše PSD
8. travnja 2020. - 22:07

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina je za N1 komentirao postupak policijskog službenika koji je tjerao ekipu HRT-a ispred Doma za starije u Splitu. Ispričao se za sva neprimjerena postupanja policijskih službenika tijekom epidemije koronavirusa.

- Pogledao sam snimku, nije bilo potrebno onakvo ponašanje policijskog službenika. Moram se još jednom ispričati i novinarki i ispričavam se za sve događaje koji nisu došli u javnost gdje policijski službenici nisu primjereno postupali i imali razmjeran odnos prema mjerama koje provodimo. To su mjere koje su restriktivne i ugrožavaju ljudska prava građana, ali provodimo ih u svrhu zaštite života.

U tisuću postupanja dogodi se i ovakav slučaj i tu nema opravdanja. Mogao je kolege sačekati i onda davati upute itd. Nije bio potreban onakav način postupanja i komunikacije, ali moram reći da su policijski službenici izloženi u svojim postupanjima. Imaju dosta situacija gdje građani negoduju, vidjeli ste i onaj slučaj u Splitu nedavno.

Pozivam i građane, nije cilj represija niti da policijski službenici koriste sredstva prisile nego da se svi discipliniramo i ostanemo doma - zaključio je Milina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2023 21:34