StoryEditor
Hrvatskai ove godine

Ratni zapovjednik Marko Skejo na obljetnicu Oluje uzvikivao ‘Za dom spremni‘: priveden zbog kršenja javnog reda i mira, promatrači su sve snimili

Piše PSD
12. kolovoza 2021. - 16:15

Predsjednik udruge 9. bojne HOS-a i njen ratni zapovjednik Marko Skejo i ove godine na obljetnicu Oluje u Kninu uzvikivao je "Za dom spremni", prenosi N1.

Šibensko-kninska policija u četvrtak je izvijestila kako su podnijeli kaznenu prijavu protiv njega, ne navodeći njegovo ime i prezime.

- Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je osumnjičeni 65-godišnjak 5. kolovoza 2021. godine u Kninu, tijekom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice Vojno redarstvene operacije „Oluja“, svojim ponašanjem ispunio obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - stoji u priopćenju.

Sukladno odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, policijski službenici su navedeno obilježavanje snimali i fotografirali.

Pregledom svih dostupnih snimki utvrđeno je da je osumnjičeni 65-godišnjak narušavao javni red i mir upućivanjem poruka (uzvika) neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu gdje je bio okupljen veći broj građana, čime je ispunio elemente protupravnog ponašanja.

Temeljem svega utvrđenog policija je protiv 65-godišnjaka Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku podnijela Optužni prijedlog zbog sumnje da je počinio prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, zaključuje se u priopćenju policije, piše N1.

item - id = 1119581
related id = 0 -> 1144047
related id = 1 -> 1144024
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2021 17:47