StoryEditor

Pupovac razgovarao s Milanovićem: Očekujemo da i u novoj vladi budemo u nekoj koaliciji

Piše PSD.
12. prosinca 2011. - 15:34

Potpredsjednik Samostalne srpskke stranke (SDSS) Milorad Pupovac za beogradske "Večernje novosti" izjavio je kako će Srbi vjerojatno sudjelovati u novoj hrvatskoj vladi, te napomenuo da od buduće vlade očekuje završetak započetih projekata rješavanja problema srpskog naroda.

Razgovarali smo s budućim premijerom Zoranom Milanovićem i drugim predstavnicima Kukuriku koalicije, koja je pobijedila. Očekujemo da i u novoj vladi budemo u nekoj koaliciji, bez obzira na to što izborni pobjednici mogu sami sastaviti kabinet. O svemu ćemo službeno razgovarati kad predsjednik Josipović povjeri mandat za sastav vlade Milanoviću. To će se dogoditi uskoro. Idući tjedan trebala bi biti sjednica Hrvatskog sabora, a vlada izabrana do katoličkog Božića - kazao je Pupovac.

Također, Pupovac je istaknuo da ne očekuje najviše dužnosti, ali svakako sudjelovanje na nižim razinama vlasti.

- Do sada smo, osim potpredsjedničkog mjesta, imali dva tajnika u vladi, nekoliko pomoćnika ministara, nekoliko ravnatelja uprava... O tome ćemo razgovarati s Milanovićem i drugim vođama Kukuriku koalicije. Najbitnije je da vlada ponudi funkcionalna rješenja za mjesta koja su važna za srpsku populaciju - smatra Pupovac.

Potpredsjednik SDSS-a ističe da je, sudeći po izjavama buduće ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić, suradnja u regiji jedan od prioriteta nove hrvatske vlade.

(jl)

item - id = 151428
related id = 0 -> 299908
related id = 1 -> 292428
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. siječanj 2022 02:53