StoryEditor
Hrvatskanovac za nk zadar

Pupić-Bakrač pita Kalmetu: Zašto je Dunatov digao ruku za Sinovčića i Zebića?

Piše PSD.
4. prosinca 2014. - 10:24
Pismo gradskog vijećnika Akcije mladih Marka Pupića-Bakrača upućeno gradonačelniku Zadra Božidaru Kalmeti prenosimo u cijelosti:

U Zadarskom listu od 3. 12. 2014 godine Radovan Dunatov izjavio je da se ne kontroliraju financijska izvješća sportskih klubova pa tako se nisu kontrolirala ni izvješća NK Zadra. Dakle, po njegovom priznanju Grad uplaćuje sredstva sportskim udrugama bez ikakve kontrole troše li se ona namjenski ili nenamjenski. Posljedica toga je da je došlo do izvlačenja milijunskih iznosa iz NK Zadra.

Molim Vas da mi odgovorite je li Radovan Dunatov Djed Božičnjak koji poklanja gradski novac ili pročelnik Upravnog odjela za kulturu i šport koji bi trebao voditi računa o što ravnomjernijoj raspodjeli i što boljoj iskoristivosti sredstava za razvoj kulture i sporta u Zadru?

Isti dan ste Vi gradonačelniče izjavili da je Gradska uprava čista kao sunce što se tiče privatizacije NK Zadra i da Grad nije vlasnik 41 posto dionica jer još nisu uknjižene.

S obzirom da je sve do nedavno NK Zadar bio udruga građana koja se financirala gotovo isključivo iz proračuna Grada i članarina, kako ste mogli dopustiti da Klubom gotovo 15 godina upravlja osoba bez ikakvih stručnih kvalifikacija i to najvećim dijelom s mjesta vanjskog stručnog suradnika te da isti ošteti NK Zadar za preko 50 milijuna kuna i zaduži klub 72 milijuna kuna?

Zašto ste uplatom od milijun kuna pokrenuli proces pretvorbe NK Zadra kad ste bili upozoreni i znali ste da NK Zadar ne posjeduje nikakvu imovinu te da temeljni kapital ne može iznositi 68 milijuna kuna?

Ukoliko Grad Zadar još nije vlasnik 41 posto dionica NK Zadra, kako tvrdite, kakva je to osnivačka skupština NK Zadra š.d.d održana u prostorijama NK Zadra 29.07.2014 godine?

Koga je na toj skupštini predstavljao Radovan Dunatov, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i šport ?

Ako je predstavljo Grad Zadar, je li imao pravo glasa s obzirom da, kako kažete, dionice još nisu uknjižene na Grad Zadar?

Ako je imao pravo glasa budući da Grad Zadar ima 41 posto udjela, a gradska tvrtka Vodovod d.o.o četiri posto, što zajedno čini 45 posto dok Reno Sinovčić ima 35 posto, zašto je Radovan Dunatov digao ruku za Rena Sinovčića kao predsjednika NO i Dalibora Zebića za direktora, član uprave koji zastupa interese NK Zadar š.d.d. kad se uzme u obzir da je pod palicom Rena Sinovčića napravljen dug od 72 milijuna kuna?


Vijećnik u gradskom vijeću Grada Zadra Marko Pupić-Bakrač
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. veljača 2021 15:57