StoryEditor
Hrvatskapostupak mirenja vodit će centar za socijalnu skrb u velikoj gorici

Pukanići prihvatili sporazumni razvod

Piše PSD.
27. svibnja 2008. - 23:25

Centar za socijalnu skrb Črnomerec je isključen iz postupka zbog umiješanosti u događaje oko prisilne hospitalizacije Mirjane Pukanić

Utvrđivanjem nadležnosti Centra za socijalnu skrb u postupku mirenja, u utorak je na Općinskom sudu u Zagrebu počela brakorazvodna parnica između Mirjane i Ive Pukanića.

Sud je uvažio zahtjev Nebojše Bestića, odvjetnika Mirjane Pukanić, da u postupku mirenja ne sudjeluje Centar za socijalnu skrb Črnomerec zbog umiješanosti u događaje oko prisilne hospitalizacije njegove klijentice, pa je utvrđeno da je postupak voditi Centar u Velikoj Gorici, prema mjestu prijave boravišta Ive Pukanića.

- Moj klijent je pristao na razvod, pa će se postupak voditi kao sporazumni razvod braka - kazao je Veljko Miljević, Pukanićev odvjetnik.

Nezaposlena žena

Bestić je zatražio da se Mirjani Pukanić omogući uzdržavanje do izlaska iz sigurne kuće jer je nezaposlena i nema nikakvih sredstava za život.

- To je sada u postupku, vidjet ćemo što će sud odlučiti - rekao je odvjetnik Bestić.

Iako su se oba supruga složila o razvodu braka, zbog malodobnog djeteta moraju proći postupak mirenja i posredovanja u Centru za socijalnu skrb, koji daje preporuku komu će se nakon razvoda prepustiti skrbništvo nad djetetom.

Zahtjev za razvod braka podnijela je Mirjana Pukanić nakon što je odlukom Županijskog suda u Zagrebu 11. travnja otpuštena iz bolnice na Vrapču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. rujan 2020 16:41