StoryEditor
HrvatskaFEJS STATUS

Psihijatrica Ivana Kekin o slučaju premlaćivanja djevojčice: Mi biramo šefove socijalnih službi širom Hrvatske. Biramo i šefove bolnica, domova zdravlja...

Piše PSD
5. travnja 2021. - 11:30

Predsjednica Nove ljevice i psihijatrica Ivana Kekin na Facebooku je komentirala smrt malene djevojčice.

Njenu facebook objavu prenosimo u cijelosti: 

Kada se kao društvo suočimo s ovakvim užasima, preplavi nas osjećaj bespomoćnosti, a odmah potom jada, ljutnje i bijesa. Tražimo odgovornost, kazne, zatvor! I treba naravno, i ovaj pojedini slučaj, dobro pročešljati i vidjeti tko je u lancu odgovornosti kako i koliko zakazao.

No ipak se pritom valja sjetiti dok vrištimo na sustav.

DA GA BIRAMO MI.

Svaki put kad izadjemo ili NE izadjemo na izbore. Mi biramo šefove socijalnih službi širom Hrvatske. Biramo šefove bolnica, odjela i domova zdravlja. Biramo koliko obitelji pokriva jedna socijalna radnica, a koliko malih pacijenata jedan pedijatar. Biramo broj psihologa po školama. Biramo da li ćemo djecu educirati o nasilju, fizičkom, emotivnom i seksualnom. Ili nećemo. Biramo broj psihijatara koji bi trebali biti dostupni ljudima s psihičkim poremećajima.

Biramo broj onih koji se bave liječenjem ovisnika. I alkoholičara. Biramo kakvu policiju imamo i kako se ona odnosi prema nasilju i nasilnicima. Biramo kakvo pravosudje imamo. Biramo hoćemo li nasilnike pravedno kazniti, a žrtvama omogućiti da se osjećaju prepoznato, sigurno, zaštićeno.

Mi biramo. I zato je minimum koji mozemo napraviti za malenu Nicol, prihvatiti svoju moć i svoju odgovornost. I izlaziti na izbore. Uvijek iznova. I kad nas politika ne zanima. I kad je lijep dan. I kad su svi oni isti. I kad smo razočarani. I kad smo apatični. I kad mislimo da se ništa ne moze promjeniti. Jer MOŽE. Odgovornost je na nama. Mi smo naime taj sustav na koji vrištimo.

item - id = 1089050
related id = 0 -> 1134412
related id = 1 -> 1134401
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2021 08:37