StoryEditorOCM
Hrvatskatako više neće moći

Prostitucija u državnom stanu na Trgu bana Jelačića! Službenici provalili pa pronašli seksualna pomagala, intimno rublje, alkohol...; Goran Marić: To ne iznenađuje

Piše PSD
10. srpnja 2019. - 23:18

Zbog bespravnog raspolaganja državnom imovinom gube se milijarde kuna. Ministarstvo državne imovine, kako bi tomu stalo na kraj, krenulo je u rat s bespravnim korisnicima. HRT ekskluzivno doznaje da je stan u najužem središtu Zagreba služio za prostituciju. 

Možda najatraktivnija adresa u Hrvatskoj - Zagreb Trg bana Jelačića broj 1. Vlasnik golema stana na trećem katu - država, ali ona ne zna tko se njime već godinama besplatno koristi. Stoga se u stan danas moralo ući na silu, a ondje je službenike dočekalo pravo iznenađenje. 

- Vjerojatno je bilo riječ o nedopuštenim radnjama djelatnostima. Očito je riječ o prostituciji, kazao je načelnik Sektora za nekretnine Tomislav Volarević. 

U stanu su pronađena seksualna pomagala, intimno žensko rublje, različita alkoholna pića, cigarete.

Ministar državne imovine Goran Marić poručuje - ovakva otkrića nas ne iznenađuju, ali sad, poručuje, ovako više neće moći. 

- Da je praksa otimanja gotova, da postoji odgovornost prema državnoj imovini i da se ona ubuduće neće moći koristiti bez reguliranih odnosa, kazao je. 

U Ministarstvu državne imovine ističu da je Hrvatska zbog neuređenih odnosa s korisnicima javnih nekretnina dosad izgubila više od milijardu kuna. 

- Najveći problem su nesređene zemljišne knjige koje ne omogućuju uvid u pravo stanje stvari na terenu i nažalost kako svi znamo još većina zgrada nije upisana u zemljišne knjige odnosno nije etažirana sukladno vlasništvu i drugim stvarnim pravima, dodaje Volarević. 

U ministarstvu poručuju - reda mora biti i otkad se on uvodi  - država samo od iznajmljivanja stanova zaradi više od 100 milijuna kuna na godinu.

No, reda mora biti i u imovinskim karticama ministara, zbog čega se ministra Marića već danima proziva. 

- O rekonstrukciji odlučuje predsjednik Vlade, a ja odlučujem isključivo o poslu svojem koji je golem, odgovoran i dragocjen za Hrvatsku. Vrijeme će pokazati kako ga radim, a vrijeme je najbolji pokazatelj za sve, kazao je Marić. 

Uvođenje reda u državnoj imovini, poručuje ministar, nastavlja se, a mogući kupleraj u srcu Zagreba s početka priče prijavljen je policiji, javlja HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 02:55