StoryEditorOCM
Hrvatskapronađite počinitelje!

Primala prijetnje zbog bespravne gradnje, a prijetio joj je i sin jednog od političkih moćnika: HND osuđuje pokušaj zastrašivanja novinarke Slobodne Dalmacije

6. prosinca 2018. - 21:58

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje pokušaj zastrašivanja novinarke Slobodne Dalmacije Andree Topić, kojoj su prošli ponedjeljak navečer na osobnom automobilu parkiranom u Splitu nedaleko od stana probušene gume, nakon čega je slučaj prijavljen policiji.

Kolegica Topić je proteklih mjeseci primila nekoliko prijetnji koje su bile povezane sa slučajevima bespravne gradnje o kojima je pisala, a nedavno joj je zaprijetio i sin jednog od političkih moćnika iz Splitsko-dalmatinske županije nakon objavljenog teksta o nezakonitim radnjama njegove tvrtke, priopćio je u četvrtak HND.

HND poziva nadležne institucije da pronađu i sankcioniraju počinitelje zastrašivanja kolegice Topić i dodaje da će o tom slučaju izvijestiti i svoje inozemne partnere. 

Upozorava "na porast nasilja prema novinarkama i novinarima u Hrvatskoj te na šutnju vodećih ljudi države o tome. U zadnje četiri godine u Hrvatskoj je zabilježeno više od 50 slučajeva prijetnji i fizičkih napada na naše kolegice i kolege", stoji u priopćenju HND-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2022 18:13