StoryEditor
HrvatskaPOČIVAJ U MIRU

Pretužna vijest: preminula je osječka lavica Ena Šarac, nije izdržala posljednju tešku operaciju

Piše Lada Novak Starčević/JL
8. svibnja 2021. - 21:21

Najhrabrija djevojka na svijetu, Ena Šarac (24), u subotu je zauvijek sklopila svoje uvijek vesele oči. Njezino tijelo izmučeno brojnim bolestima, nažalost, nije izdržalo posljednju tešku operaciju.

"Enica, najveća i najčistija duša ovog svijeta, postala je nebeski anđeo. Čuvaj svoje roditelje koji će teško ovo preživjeti. Čuvaj svoje anđele", napisali su u subotu na Facebooku nakon 20 sati prijatelji Enine obitelji.

image
Ena i majka
privatni album

U srijedu je u Kliničkom bolničkom centru Sestara milosrdnica u Zagrebu Osječanka imala tešku operaciju glave koja je trajala 13 sati, a niti dva dana kasnije uspjela se javiti majci Biserki.

"Enica je prebačena jutros na odjel. 24 sata nakon operacije dokopala se mobitela i odmah me nazvala, srce moje. Pričale smo sat vremena i kaže da ju ništa ne boli osim noge iz koje su vadili žilu za presađivanje", rekla je tad njezina mama Biserka i razveselila brojne Enine prijatelje, piše Jutarnji

image
privatni album

Naime, prije desetak dana bris glave je otkrio da ju je napala bolnička bakterija MRSA.

Ena je prošla tri sepse, pet kirurških otvaranja glave, operaciju noge, godinu i pol je bila prikovana za invalidska kolica, a dobila je i dijabetes. No, duhom nikad nije klonula. I uvijek se vratila na noge sa zaraznim osmijehom.

Prvog dana 2. razreda osnovne škole oboljela je od tumora na mozgu i otada smo je svi znali kao djevojku koja se nikada ne predaje. 2017. godine joj je otkriven i neoperabilni tumor na kralježnici, a onda je došla i nova dijagnoza - akutna mijeloična leukemija. No, njezin duh bio je jači od svega.

image
privatni album

2011. dobila je priznanje 'Ponos Hrvatske'.

Enu nikada nećemo zaboraviti ponajviše po njezinoj golemoj dobroti. Iako je sama trpjela goleme boli i roditelji su joj bili na rubu egzistencije zbog velikih troškova liječenja, Osječanka je uvijek pomagala onima kojima je trebalo. Za svakoga je našla riječ utjehe, a mnogima bolesnima je pomagala svojim savjetima.

Mirno spavaj, najdraža Šašavice, bez tebe će svijet biti puno tužniji...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2021 07:59