StoryEditor

Premijerka Kosor: Zabranit ćemo rast rashoda državnog proračuna u sljedeće dvije godine

Piše PSD.
27. kolovoza 2010. - 14:14

Zastupnici u Hrvatskom saboru u ponedjeljak neće glasati samo o rebalansu državnog proračuna za ovu godinu nego i o uredbi kojom bi se zabranio rast rashoda u državnom proračunu u sljedeće dvije godine.

Kad i ako zastupnici usvoje tu odluku krećemo s kreiranjem proračuna za sljedeću godinu. Istaknula je to u Varaždinskim toplicama, gdje je nazočila otvorenju 8. Zdravstveno-savjetodavnog simpozija Udruge 100%-ih hrvatskih ratnih vojnih invalida 1. skupine, predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor.

Premijerka je istaknula i da je zakonska obveza Hrvatske da ukine nultu stopu PDV-a ulaskom u Europsku uniju te da Vlada razmišlja i o uvođenju posebnog poreza na vikend kuće. Istaknula je i da se, s ciljem izlaska iz krize, korisnike državnog proračuna mora obvezati na fiskalnu kontrolu dodavši da i od banaka i ostalih financijskih institucija očekuje da podnesu teret izlaska iz krize.

Dodala je i da je sadašnji odnos zaposlenih i umirovljenih osoba teško održiv i zato Hrvatska uskoro mora, po uzoru na Europske zemlje, podići prag godina za odlazak u mirovinu.

Luka Špac
Foto: Željko Hajdinjak / Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2022 11:40