StoryEditor
Hrvatskaumro u 78. godini

Premijer Plenković uputio sućut u povodu smrti genijalnog glumca: Odlazak Mustafe Nadarevića velik je gubitak za kulturnu scenu

22. studenog 2020. - 22:03
Mustafa NadarevićArhiva/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je sućut u povodu smrti Mustafe Nadarevića poručivši kako je njegov odlazak velik gubitak za kulturnu scenu koju je obilježio na sebi svojstven i prepoznatljiv način te kako će ostati zapamćen po nizu maestralno odigranih uloga.

"S velikom žalošću primio sam vijest o smrti velikana hrvatskog glumišta, Mustafe Nadarevića", napisao je premijer u sućuti obitelji, podsjećajući da je Nadarević tijekom bogate, više od pola stoljeća duge, karijere odigrao niz zapaženih domaćih i svjetskih uloga.

"Ljubitelji kazališne i filmske umjetnosti pamtit će niz njegovih maestralno odigranih kazališnih, filmskih i televizijskih uloga te više redateljskih kazališnih uspješnica", navodi se u sućuti predsjednika Vlade.

Odlazak Mustafe Nadarevića velik je gubitak za kulturnu scenu koju je obilježio na sebi svojstven i prepoznatljiv način, poručio je premijer, podsjećajući da je rad Mustafe Nadarevića potvrđen brojnim nagradama i priznanjima, među njima i nagradom za životno djelo Vladimir Nazor.

Nadarević je umro u nedjelju nakon duge i teške bolesti u 78. godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2021 14:49