StoryEditor
HrvatskaTERET DUGOVA

Predstavnica HUP-ove koordinacije veledrogerija nakon sastanka s Berošem: ‘Isporuka lijekova će i dalje biti otežana‘

Piše PSD.
26. listopada 2020. - 17:33
Nikola Vilić/Cropix/Ilustracija

Predstavnica HUP-ove koordinacije veledrogerija Dijana Percač osvrnula se za N1 na današnji sastanak u Ministarstvu zdravstva i pritom kazala kako je "ova koronasituacija uzrokovala enormni rast dugova u zdravstvu i kako joj je drago da su predstavnici Vlade iznašli dodatna sredstva za podmirenje dugova u bolnicama". 

Nažalost, ističe Percač, ostaje još jedan dio iz HZZ-oa gdje očekuju njihov plan plaćanja. 

"Dug se popeo na 700 milijuna kuna, s ovom uplatom od 300 milijuna kuna on se umanjio, ali očekujemo plan plaćanja HZZO-a ljekarnama do kraja godine". 

Na pitanje "Kad će krenuti normalna isporuka lijekova?", Percač je kazala: 

"Dok nema isplate, a isplata će biti nakon rebalansa, nemoguće je iznaći sredstva za podmirenje dospjelih obaveza, tako da će isporuka biti i dalje otežana". 

"Ministar Marić si je zacrtao kao njegov osoban cilj da se dugovanja bolnica svedu u zakonom definirane rokove i da će to nastojati učiniti u razumnom roku". 

Rekla je kako su nažalost blokirani od nekih dobavljača i kako očekuju da se broj povećava jer značajnijih uplata nema, prenosi N1.

Upitana u kojem roku bi trebala krenuti normalna isporuka nakon što Vlada uplati značajnija sredstva, odgovara: "Ja vjerujem da će dobavljači učiniti sve što je u njihovoj moći, kako ne bi bila ugrožena isporuka lijekova za građane Republike Hrvatske". 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

05. ožujak 2021 11:46