StoryEditorOCM
Hrvatskapolitička ‘repka‘

Predsjednik Milanović nikad bliži HDZ-u, utakmicu je gledao sa čak tri ministra Plenkovićeve Vlade

Piše S. K.
26. ožujka 2023. - 10:32
Ministri Nikolina Brnjac, Oleg Butković i Tomislav Božinović s predsjednikom Zoranom Milanovićem u svečanoj loži na PoljuduJakov Prkić/Cropix

Na jučerašnjoj nogometnoj utakmici Hrvatske i Walesa uz puni stadion bila je puna i svečana loža.

Došli su i brojni političari, među ostalima i predsjednik Zoran Milanović. On je u svečanoj loži bio s troje ministara iz redova HDZ-a, potpredsjednikom Vlade i ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem, ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem te nadležnom ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac.

Tako se i u svečanoj loži igrala svojesvrsna politička utakmica. Budući da je predsjednik Milanović navikao da se sam suprotstavi brojnijim oponentima, tako mu vjerojatno nije bilo teško samome s troje visokopoziciriniranih HDZ-ovaca.

Doduše, leđa su mu "čuvale" jake snage, njegov posebni savjetnik za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković te prijatelj i minsitar obrane iz njegovog kabineta Ante Kotromanović. Šteta što tu nije bio ministar obrane Mario Banožić, uz takve obrambene autoritete učetvero su se neformalno mogla raspraviti važna obrambena pitanja.

Svoj nonkonformizam predsjednik je pokazao i nenošenjem plavo crnog navijačkog šala koji su stavili ministri, kao i brojni gledatelji.

Reklo bi se da je politički sraz na tribini prošao kao i utakmica, neriješeno, 1: 1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2023 14:45