StoryEditor
Hrvatska'zabrinjavajući procesi' na prisavlju

Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko vraćen na HTV pa 'privremeno udaljen' do okončanja spora

Piše H
29. studenog 2018. - 14:50
konferencija_mediji4-250918

Dugogodišnji novinar i urednik HTV-a i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoje Zovko, koji je u rujnu dobio otkaz i podigao tužbu, vraćen je na posao, ali je istovremeno s posla "privremeno udaljen" do okončanja sudskog postupka.

"Budući da je izvanrednim otkazom, čiju ću nezakonitost dokazati na sudu, ugrožena moja egzistencija, iskoristio sam svoje pravo koje mi omogućava Zakon o radu. Stoga sam zatražio povratak na posao na radno mjesto na kojem sam bio do izvanrednog otkaza, 25. rujna ove godine, do okončanja sudskog spora koji se vodi na Općinskom sudu u Zagrebu", izjavio je Zovko Hini.

Odluku o prekidu radnog odnosa svom uredniku HRT je donio 25. rujna, a kao razlog je navedena teška povreda Općih pravila o radu i ponašanju.

Istovremeno je i ogranak HND-a na HTV-u poslao priopćenje u kojem se kaže da postupak izvanrednog otkaza pokazuje da se na HRT-u događaju zabrinjavajući procesi na koje odgovorni za njegovo funkcioniranje zatvaraju oči.

"Ovim putem upozoravamo kako se interni verbalni sukob neprimjerenih tonova, koji ne branimo, iskoristio za finalni obračun s kolegom Zovkom, dugogodišnjim zaposlenikom HRT-a, kojem je vodstvo kuće namijenilo drakonsku kaznu - izvanredni otkaz ugovora o radu", ocjenjuje taj ogranak.

Uprava HRT-a Hini je u četvrtak odgovorila da "kao ni do sada ne komentira radnopravne odnose''.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. kolovoz 2021 02:35