StoryEditor
Hrvatskaprve reakcije

Predsjednik HGK pozdravio Vladine mjere, zatražio oslobađanje od svih obveza i poticanje potrošnje

Piše PSD.
24. ožujka 2020. - 14:31
Bruno Konjević/arhiva HANZA MEDIA

Predsjednik HGK je kako ova kriza, za razliku od prošle, zahtjeva potrošnju i poticanje potrošnje umjesto mjera štednje, piše N1.

"Pozdravljamo prvi paket mjera Vlade za pomoć gospodarstvu, u čijoj smo pripremi aktivno sudjelovali, a u skladu sa zahtjevima naših članica, HGK za drugi val mjera pomoći gospodarstvu predlaže oslobađanje tvrtki u problemima svih tereta i davanja prema institucijama – od doprinosa i poreza na plaće do članarina, što smo mi već napravili. Dakle, oslobađanje, a ne odgoda“, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović.

Naglasio je kako ova kriza, za razliku od prošle, zahtjeva potrošnju i poticanje potrošnje umjesto mjera štednje.

„Upravo u tom smislu treba u što većoj mjeri iskoristiti sredstva fondova EU, uz trenutno puno veću fleksibilnost Europske komisije. U tom kontekstu i Vlada treba razmisliti o dodatnom naporu i podizanju pokrivanje troškova plaće na 5000 kuna neto po zaposlenom u pogođenim tvrtkama“, izjavio je Burilović, dodavši kako Komora i od banaka traži moratorij na sve kredite obaveze onih pogođenih fizičkih i pravnih osoba, u razdoblju od minimalno 6 mjeseci, bez naplate naknada i kamata.

„Ovo tražimo radi očuvanja normalnog života i poslovanja onih koji bi u suprotnom bankrotirali ili osobno financijski i životno propali“, zaključio je Burilović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2021 19:26