StoryEditorOCM
Hrvatskautrka za pantovčak

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković: ‘Imamo kandidata za predsjednika države!‘

Piše vijesti sd
30. srpnja 2024. - 12:11

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je danas da će odluka o HDZ-ovom predsjedničkom kandidatu biti donesena sutra, na sjednici stranačkih tijela, istaknuvši pritom da će to biti kandidat "poštivanja Ustava i vladavine prava" nasuprot "kršitelju Ustava".

- Sazvali smo Predsjedništvo i ostala tijela stranke sutra. Sutra ćemo donijeti odluku o predsjedničkom kandidatu, odnosno potpori predsjedničkom kandidatu, rekao je Plenković u izjavi medijima u zračnoj luci Franjo Tuđman, nakon dolaska zrakoplova Airbus A220.

S obzirom da je opisao o kakvom se kandidatu radi, jasno je da je sve finalizirano. 

Kazao je tako kako je riječ o osobi koja će biti kandidat poštivanja Ustava, poštivanja vladavine prava, kandidatu koji će surađivati s drugim institucijama u Hrvatskoj, a naročito s Vladom.

- Jednako tako, riječ je o kandidatu koji će čvrsto usidriti Hrvatsku u zapadni krug, u Europsku uniju, u Sjevernoatlantski savez i graditi partnerstvo s onim saveznicima i voditi takvu politiku zajedno s Vladom na međunarodnom planu koja će nas držati tamo gdje pripadamo. I treće, bit će to kandidat koji će učiniti sve da se vrati civilizirani kulturni dijalog na političku scenu Republike Hrvatske i da prestanemo s ovom politikom koju je provodio kršitelj Ustava, kršenja svih temeljnih načela našeg ustavnog poretka, osobito u vremenu parlamentarnih izbora, odvajanju Hrvatske od zapadnog kruga i vođenje antiukrajinske i proruske politike i u konačnici vulgariziranje i prostakluk i vrijeđanje na hrvatskoj političkoj sceni - kazao je Plenković. 

image
Ronald Gorsic/Cropix

Do sad se spekuliralo kako će kandidat biti nekadašnji HDZ-ov ministar Dragan Primorac. On bi navodno bio nezavisni kandidat za predsjednika s podrškom HDZ-a. No, Nacional je objavio priču da postoji mogućnost da kandidat te stranke bude proslavljeni bivši nogometaš Zvonimir Boban, no on je to za Index rezolutno demantirao.

Na pitanje je li to Dragan Primorac, Plenković je odgovorio kako će se sve znati sutra.

O Zvonimiru Bobanu je rekao da su dobri prijetalji.

- Zvone je sjajan, mi smo prijatelji, kao i sve moguće dezinformacije i "patke", oni koji to puštaju, prvo to rade namjerno, a drugo ne znaju ništa, nikada, niti u jednom trenutku, niti je itko od nas s njim o tome razgovarao, niti je to bila opcija i on je to sam demantirao, tako da mi je to već malo postalo smiješno, rekao je Plenković 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 03:35