StoryEditor
Hrvatskabitka za aleksandra

Pravna borba Severine i Milana: za donošenje presude bilo je ključno mišljenje žene koja dječaka nije vidjela pune dvije godine?!; Pitali smo je za komentar

Piše Mirela Goreta, PSD
28. studenog 2019. - 20:25
sevemilan

Večeras do 20 sati Severina Kojić treba sina Aleksandra predati njegovom ocu Milanu Popoviću. To joj nalaže privremena mjera Općinskog građanskog suda u Zagrebu.

Kao što je poznato sutkinja Tea Golub danas je donijela privremenu mjeru i u presudi je odlučila da Aleksandar živi s ocem koji će se samostalno brinuti o zdravlju i obrazovanju djeteta.

Severina prema aktualnoj privremenoj mjeri, čije izvršenje ne odgađa žalba koju pjevačica ima pravo podnijeti, ima pravo viđati sina utorkom i četvrtkom od 15.00 do 20.00 sati, a s njime se može družiti svaki drugi vikend, počevši od ove subote. Dijete može preuzeti u subotu u 10.00, te bi ga ocu trebala vratiti u nedjelju do 20.00 sati. Mjerom je regulirano i druženje majke i sina tijekom ljetnih i zimskih praznika, te državnih i vjerskih blagdana.

Sanja Sarnavka šokirana Severininim slučajem: Jednom mi se požalila kako se boji da joj Milan ne uzme dijete i više ga ne vrati. To je izuzetno neuobičajeno, treba voditi računa i da otac djeteta živi u drugoj državi

Severinin odvjetnik: Bilo bi zastrašujuće da se ide u ovrhu. Pokušavam je uvjeriti da pusti dijete, da se oko Aleksandra ne radi nered. Ona je u šoku, ne može vjerovati da se kao razumna i korektna majka našla u ovoj situaciji

Budući je danas četvrtak, Severina bi ga do isteka tog termina trebala predati ocu.

Kao što je poznato, dječak je do sada živio s majkom, a mišljenje posebne skrbnice Ane Bokulić i djelatnica Centra za socijalnu skrb Maksimir, koje su također smatrale da je bolje skrbništvo dodijeliti Milanu Popoviću, navodno je bilo ključno za donošenje ovakve sudske odluke. 

Bokulić bez komentara

- Ne mogu komentirati - bilo je sve što nam je rekla Ana Bokulić, posebna skrbnica malenog Aleksandra Popovića (imenovao ju je zagrebački Centar za socijalnu skrb Maksimir), na upit je li istina ono što je Severinin odvjetnik Mate Matić u četvrtak javno obznanio - da je na sudskoj raspravi na upit kad je zadnji put vidjela sina pjevačice odgovorila "prije dvije godine", te usprkos tome predložila da se dijete povjeri ocu. I bi tako...

- Ne mogu komentirati, presuda nije pravomoćna, ja se ispričavam - još jednom je ustvrdila Bokulić kad smo je upitali za komentar spomenute mjere slijedom koje bi maleni Aleksandar Popović trebao većinu vremena provoditi na očevoj adresi.

Šokirana pjevačica se guši u suzama nakon presude: 'Ne znam što bih vam rekla, ovo nisam očekivala, ovo je presedan...'

Milan Popović odgovorio na pitanje hoće li sina odvesti u Srbiju, komentirao i priče o srpskoj putovnici i novoj kaznenoj prijavi

Severina izgubila spor s Milanom Popovićem: sud donio privremenu mjeru i odlučio da dijete živi s ocem, pjevačica bivšem partneru već danas mora predati sina

- To je izuzetno neuobičajeno, jer sud djecu u više od 90 posto slučajeva dodjeljuje majci. Treba voditi i računa da otac djeteta živi u drugoj državi – upozorava Sarnavka.

- Privremena mjera stupa na snagu odmah, a žalba ne odgađa izvršenje. Pišemo žalbu, to je ono što možemo napraviti u ovome trenutku - kazao nam je danas oko podneva Severinin odvjetnik Mate Matić.

- Bilo bi zastrašujuće da se ide sudskim putem u ovrhu, pokušavam uvjeriti Severinu da prihvati stanje kakvo je sada, da se ne radi nered oko malog djeteta. Vrlo je teško sada razgovarati sa Severinom, sva je u šoku, izvan sebe je. Jednostavno ne može vjerovati da se, kao razumna i korektna majka, našla u situaciji u kojoj se prednost daje ocu, što je zapravo prvi put uopće da je donesena takva odluka – rekao nam je u telefonskom razgovoru Matić, karakterizirajući potez sutkinje Golub kao sudski presedan, te ujedno iznio svoje viđenje kako je do njega došlo.

'Postoji opasnost da bi otac mogao dijete odvesti negdje izvan Hrvatske'

- Odluka se ne temelji na zakonitim postupanjima određenih tijela tako da ćemo odmah pokrenuti sve moguće postupke i podnijeti kaznene prijave protiv svakoga tko je u ovom slučaju nezakonitom radnjom doveo do ovoga. Što želim reći?! Skrbnica djeteta, koju je odredio sud, na pitanje na raspravi kad je zadnji put vidjela Aleksandra, odgovara: "Prije dvije godine".

Znači nije ga ni vidjela, apsolutno ništa nije odradila, ali ima svoj stav i daje prijedlog da se dijete povjeri ocu. Apsurd. Pokrenut ćemo apsolutno sve kako bismo ovo spriječili.

Drugo, postoji opasnost da bi otac mogao dijete odvesti negdje izvan Hrvatske. Postoji nekakav pasoš, tako se zove jer je u Srbiji napravljen, za čije ishođenje Severina nikada nije dala suglasnost. Napravit ćemo sve moguće da priča eventualno ne ode i u tom smjeru, ali bojim se da je u ovome trenutku najpametnije dijete pustiti, da ga se sada da tamo...

Mislim li da je Severina spremna na to?! Nisam siguran, teško je s njom sada razgovarati. Kad malo dođe k sebi, vidjet ćemo što ćemo – rekao nam je odvjetnik Matić.

Pri tom je potvrdio i da Milan Popović odvodi dijete u školu, iako liječnici kažu da ga ne treba voditi, tako da se "i na toj fronti vodi rat, a sve nauštrb djeteta."

Milan bez komentara

Milan Popović danas nije htio javno komentirati presudu, ali je u Jutarnjem listu izjavio da "nema nikakve srpske putovnice" i kako je u pitanju "čista medijska provokacija kojom se insinuira da dijete odvodi u Srbiju" uz tvrdnju da dijete ostaje u Zagrebu i u tom gradu nastavlja pohađati školu.

- Nisam izvadio nikakvu novu srpsku putovnicu - kazao je Popović, koji je nedavno postao i treći put otac, dobivši, nakon sina Milana, s beogradskom partnericom Bojanom i malenog Đorđa.

Zbog prvorođenog je pak Aleksandra, poznato je, kupio kuću u Zagrebu i organizirao vlastiti posao na način koji mu dopušta da što više vremena provodi u glavnom gradu Hrvatske.

Obiteljska drama popularne pjevačice je snažno odjeknula u javnosti i slomila splitsku pjevačicu, koja u jeku pravne bitke za sina, doživljava nove zvjezdane vrhunce u karijeri - u sklopu "The Magic" turneje održala je dva velika koncerta u Splitu i Beogradu, a u subotu 7. prosinca, trebala bi i onaj u zagrebačkoj Areni, a potom 21. prosinca i u Ljubljani. Pitanje je hoće li za to smoći snage nakon aktualnog pravosudnog udarca zbog kojega se danas gušila u suzama.

- Ne znam što bih vam rekla. Nisam ovo očekivala zbog toga jer je napravljen presedan u postupanju – kazala tijekom dana uplakana Severina Kojić.

U međuvremenu je pjevačica podnijela i kaznenu prijavu protiv svog bivšeg partnera. Njome ga tereti za povredu djetetovih prava jer je, kako stoji u prijavi, “dječaka odvodio u osnovnu školu u kojoj je doživio traume”. Odluku o kaznenoj prijavi trebalo bi donijeti Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

#SEVERINA#MILAN POPOVIć#SEVERINA KOJIć

Izdvojeno