StoryEditor
Hrvatskapripreme za lokalne izbore

Pravaši opet zajedno, ali ne u istoj stranci: Kad bi napravili jedan HSP, birači to ne bi prepoznali

3. studenog 2016. - 11:19
dan_ustanka_srb7-270716

Hrvatska stranka prava (HSP), Autohtona -  Hrvatska stranka prava (A-HSP) i Hrvatska čista stranka prava (HČSP) dogovorili su da će ubuduće djelovati zajedno i na predstojeće lokalne izbore izaći s jedinstvenim koalicijskim listama, priopćio je u četvrtak A HSP.

Sastanak za koji pravaši tvrde da će omogućiti "prekretnicu na hrvatskoj politričkoj sceni" održan je jučer u stranačkim prostorijama HSP-a u Zagrebu u nazočnosti Dražena Keleminca (na slici), predsjednika A HSP, dvojice potpredsjednika HSP-a Zdenka Korena i Zvonka Mlakića, te v.d. predsjednika HČSP-a Davora Trbuha.

"Nismo dogovorili objedinjavanje u jednu stranku jer da napravimo jedan HSP to birači ne bi prepoznali, ali će sigurno pozdraviti da konačno možemo surađivati i zajedno izaći na izbore," rekao je Keleminec. Buduće zajedničko djelovanje bit će "na pravaškoj platformi".

Objedinjavanje je posljedica "odluke da se vrati dostojanstvo pravaškoj politici i da se kroz zajedničko političko djelovanje zaštite nacionalni i socijalni interesi hrvatskog naroda", piše u priopćenju uz pozdrave "Bog i Hrvati" te "Za dom spremni".

Kao prvi korak u suradnji najavili su zajednički mimohod u koloni sjećanja u Vukovaru 18. studenog i polaganje zajedničkog vijenca i lampiona za sve koji su dali život za samostalnost Republike Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2021 02:00