StoryEditorOCM
Hrvatskačudni postupci

Poznati odvjetnici o slučaju Marija Banožića: ‘Previše je tu neuobičajenih stvari, ovo ne šalje dobru poruku‘

Piše vijesti sd
9. prosinca 2023. - 13:49

Bivši ministar obrane Mario Banožić 11. studenoga izazvao je prometnu nesreću u kojoj je poginuo vozač kombija, a sam ministar završio je u bolnici.

Kada se oporavio, prije nekoliko dana već bivšega ministra u velikoj diskreciji je ispitala policija i protiv njega podnijela kaznenu prijavu, temeljem koje bi Banožić mogao dobiti od jedne do osam godina zatvora.

Od same nesreće slučaj su pratile kontroverze, počevši od vremena alkotestiranja, preko saslušanja u kojemu kolege policajci nisu smjeli vozitii liftom niti izlaziti iz soba, zatim kavice s rođakom načelnika policije pa do aktualnih tvrdnji da se Državno odvjetništvo odlučilo na blažu optužnicu protiv Banožića.

image

Fran Olujić: Ako je točna informacija da je on praktički u tajnosti ispitan na policiji, to ne šalje dobru poruku

Damir Krajač/Cropix

U HTV-ovoj emisiji "Studio 4" o tome su govorili odvjetnici Fran Olujić i Veljko Miljević.

- Ako je točna informacija da je on praktički u tajnosti ispitan na policiji, a očito je riječ o radnji prvog ispitivanja okrivljenika, koje je Državno odvjetništvo povjerilo policiji, to nije nešto što je uobičajeno, to nije postupak kakav bi imao svaki drugi hrvatski građanin, i to ne šalje dobru poruku, rekao je Fran Olujić.

- Kolega Olujić je dobro rekao, nije zabranjeno sve što je neuobičajeno, ali mi smo tu imali previše neuobičajenih stvari, nakon kojih onda sve rezultira ovom kaznenom prijavom da je do te posljedice, do koje je tamo nesumnjivo došlo, za tu težinu izgleda je mogući raspon od 3 do 15 godina, od 1 do 8. Ja bih od Državnog odvjetništva, tražio da postupa u skladu sa Zakonom o državnom odvjetništvu, član 40. 42. Da mi ne lutamo, kako ja mogu znati zašto su oni išli na nehaj, na blaži oblik krivnje, ako ne znam što je bilo na koncu s tim alkoholom, kazao je Veljko Miljević, izvještava HRT.

Teško se ne složiti i s Miljevićevom tvrdnjom da je Državno odvjetništvo dužno u predmetima od interesa za javnost dati priopćenje, kao i s ocjenom Frana Olujića kako ovo nije postupak kakav bi imao svaki drugi hrvatski građanin, i da to ne šalje dobru poruku.

image

Veljko Miljević: Kako ja mogu znati zašto su oni išli na nehaj, na blaži oblik krivnje, ako ne znam što je bilo na koncu s tim alkoholom?

Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:58