StoryEditor
HrvatskaNOVI DETALJI

Poznata voditeljica HRT-a potvrdila ‘Slobodnoj‘ da je dala otkaz zbog navodnog uznemiravanja: doznajemo kako će pravdu potražiti na sudu!

25. ožujka 2021. - 18:30
Zgrada HRT-aBoris Kovačev/Cropix

Djelatnica HRT-a koja je nedavno u tjedniku Nacional iznijela potresnu ispovijest o navodnom seksualnom uznemiravanju od strane kolege, kako saznajemo, odlučila je dati otkaz.

Dogodilo se to 10. veljače, što nam je potvrdila i sama novinarka, inače gledateljima dobro poznato TV lice s obzirom da je tijekom karijere na državnoj televiziji imala niz javljanja uživo u mozaične i informativne emisije, također je bila i voditeljica jednog od Dnevnika.

- Istina je da sam dala otkaz. Nisam se više mogla nositi s neizdrživom situacijom zbog ružnog odnosa svojih nadređenih, kratko nam je komentirala novinarka koja će, saznajemo, pravdu potražiti sudskim putem.

Upit o novonastaloj situaciji uputili smo i HRT-u, međutim tamo su nam tek šturo odgovorili kako ne komentiraju radno pravne odnose svojih zaposlenika.

Nije poznato ni je li Državno odvjetništvo započelo istragu o čitavom slučaju od kojega su prošla već dva mjeseca. Upit smo poslali i DORH-u, no do zaključenja pisanja teksta od njih nismo dobili odgovor.

Podsjetimo, sve je počelo 26. siječnja ove godine kad Nacional objavljuje iscrpnu priču novinarke . Ona tvrdi da se suočila s problemima na poslu te ih je odlučila riješiti uobičajenim putem kroz poslovnu komunikaciju s nadređenima. Kada je zatražila adekvatnu plaću radnom mjestu koje je obavljala tvrdi da se suočila s navodnim perfidnim seksualnim uznemiravanjem i mobingom.

Prozvani čelnik HRT-a je odbacio izrečene navode. Istaknuo je kako je novinarka željela napredovati mimo pravila HRT-a, da je cijela priča izmanipulirana te da je sam već ranije inzistirao da se cijela ta priča istraži.

Katarina Periša Čakarun, šefica Informativnog medijskog servisa HRT-a istaknula je da nijedna zaposlenica iz Odjela IMS-a nije prijavila seksualno uznemiravanje ili bilo kakvu vrstu zlostavljanja na poslu.

Međutim u idućem broju istog tjednika izlaze ispovijesti troje djelatnika televizije o navodnom uznemiravanju kojeg su prijavili nadređenima. 

Cijeli će slučaj epilog očito dobiti na sudu gdje bi se trebale utvrditi sve okolnosti o dosad neviđenom skandalu koji potresa državnu dalekovidnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. travanj 2021 19:04