StoryEditor
HrvatskaPrigodna poruka

Povodom Majčinog dana, Kraš razveselio žene smještene u rodilištima diljem Hrvatske: u projektu ‘Ti si preKrašna‘ sudjelovale 32 bolnice

Piše PSD
6. svibnja 2021. - 13:30

Majčin se dan već godinama tradicionalno obilježava druge nedjelje u svibnju, a Kraš se pobrinuo da u tjednu uoči njega razveseli sve žene smještene u rodilištima diljem Hrvatske svojim novim PreKrašnim kolačićima.

Donacijom u vrijednosti od gotovo 50.000 kuna podijeljeno je više od 3.000 paketa proizvoda s prigodnom porukom za sve majke i one koje će to postati – „Ti si PreKrašna“. U akciju su uključene 32 bolnice, odnosno svi odjeli i klinike za postnatalnu skrb, pa tako i Klinički bolnički centar Split, Klinika za ženske bolesti i porode te Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Ispostava Sinj – rodilište u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

„Kraš već 110 godina bogatim asortimanom uveseljava sve generacije, a uz mnoštvo omiljenih okusa proizvoda najviše kvalitete odrasle su generacije i njima obilježile neke od najljepših životnih trenutaka. Jedan od takvih trenutaka zasigurno je susret s majčinstvom, po mnogima najvažnijom životnom ulogom koja sa sobom donosi i predivne i izazovne situacije, stoga smo na ovaj način željeli podsjetiti na to da svaki trenutak u danu uz pravi kolačić može biti ljepši i lakši ili, jednostavno, PreKrašan“, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Kraš prehrambene industrije d.d.

image
Kraš

„Kroz ovaj poziv i posao zajedno s kolegicama i kolegama imao sam čast i priliku upoznati tisuće trudnica koje su u našoj bolnici postale majke. Iako je za nas to svakodnevnica, uvijek je iznova prekrasno sudjelovati u trenucima dolaska novog života na svijet. Zahvaljujem Krašu na pokretanju ove akciju kojoj smo se rado odazvali, a siguran sam i da su sve naše trudnice i majke uživale u slatkoj donaciji koja im je uljepšala i olakšala dane provedene u bolnici“, rekao je prof. dr. sc. Berivoj Mišković iz Kliničke bolnice Sveti Duh – Klinike za ginekologiju i porodništvo Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, jedne od klinika koje su uključene u akciju.

U srijedu, 5. svibnja prigodno se obilježio i Međunarodni dan primalja čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti uloge primalja u zdravstvenoj zaštiti žena i novorođenčadi. Zadatak je primalja biti uz ženu i olakšati joj trenutke u kojima je najosjetljivija, bodriti ju i dati joj savjete u daljnjoj brizi oko djeteta. Kraš je tako pri slanju donacija za sve trudnice, rodilje i pacijentice na neonatalnim odjelima mislio i na vrijedno medicinsko osoblje pa su tako poslani dodatni paketi kako bi se zdravstveni djelatnici zaposleni na spomenutim odjelima također zasladili u svojim trenucima predaha.

image
Kraš
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2021 12:33