StoryEditor
Hrvatskaafere s kućama

Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo predmet o ministru Kuščeviću, pročešljat će se sve njegove nekretnine na Braču

24. lipnja 2019. - 14:21

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet o ministru uprave Lovri Kuščeviću temeljem neanonimne prijave, potvrdilo je u ponedjeljak Povjerenstvo.

Prijava se odnosi na Kuščevićevo neupisivanje kuća u Nerežišćima  na Braču u katastar, izmjenu prostornog plana kojom mu je omogućena prenamjena štale u stambenu zgradu, netočno ispunjenu imovinsku karticu i prijavu površine kuće, kao i dobivanje dozvole za iznajmljivanje kuće, rekla je tajnica Povjerenstva Majda Uzelac.

Imamo fotografije zbog kojih bi Kuščeviću trebalo biti neugodno: luksuznijeg 'kokošinjca' od njegovog nema na svijetu, a slike otkrivaju i druge zanimljive detalje

Povjerenstvo će nakon što je otvorilo predmet provjeriti navode u prijavi, utvrditi njihovu osnovanost i potom na nekoj o sljedećih sjednica donijeti odluku hoće li pokrenuti postupak protiv Kuščevića ili ga neće pokrenuti.

Povjerenstvo sukladno zakonu koji štiti anonimnost prijavitelja ne otkiva tko je podnio prijavu, ali navodi da se u prijavi poziva na sve medijske napise objavljene prošloga tjedna vezane za nekretnine ministra Kuščevića.

Ministar uprave Kuščević ustvrdio je u nedjelju da su afere koje mu se pripisuju vezane uz evidenciju njegove imovine - konstrukcije, montaže i hrpa lažnih dokumenata koji se puštaju u medije.

Lovro Kuščević: Sve prozivke na moj račun su obične konstrukcije i laži, a premijer ima apsolutno povjerenje u mene. Točno znam imenom i prezimenom tko mi podmeće...

"To je recikliranje starih tema, sve što sam napravio bilo je časno i pošteno”, istaknuo je Kuščević. Poručio je da svoju imovinu ni u jednom trenutku nije skrivao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. veljača 2021 22:59