StoryEditorOCM
Hrvatskaotvorili postupak

Povjerenstvo reagiralo na Jandrokovićevu presicu: ‘Dali smo smjernice još kad se igralo Svjetsko prvenstvo u Rusiji‘

Piše vijesti sd
18. lipnja 2024. - 13:49

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa održalo je pressicu zbog slučaja predsjednika Sabora Gordana Jadrokovića koji je na utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije, na koju je putovao avionom Vlade RH, poveo sina.

Jandroković: Bilo je kao i u Kataru, a ja sam sinu platio noćenje. Postupio sam kao i drugi dužnosnici, njih se ne pita!

Na početku je Ines Pavlačić podsjetila da je Povjerenstvo jučer otvorilo predmet. “Imali smo niz medijskih upita, ali i niz upita građana”, rekla je. Člankom 6 propisano je da građani u svakom trenu imaju pravo biti upoznati s ponašanjem obvezanika kao javne osobe i toga svi trebaju biti svjesni. Upravo zbog toga je Povjerenstvo otvorilo predmet, pojasnila je, piše N1.

Bilo bi neozbiljno govoriti već sada o ishodu predmeta, Povjerenstvo najprije mora skupiti dokumentaciju, ispitati sve i onda donijeti odluku.

“Otvoren je postupak, ali nije donesena odluka hoćemo li taj postupak i pokrenuti. To ovisi o tome što ćemo utvrditi”, kaže Pavlačić.

Nije točno, rekla je, da se bivši sazivi nisu bavili putovanjima dužnosnika. “Povjerenstvo će uzeti u obzir svu relevantnu praksu, ispitati i postupanja u sličnim situacijama i na temelju toga donijeti odluku.”

Povjerenstvo je već, kaže, donijelo smjernice, kada se igralo Svjetsko prvenstvo u Rusiji, i objavilo ih. “Ako se utvrdi potreba, Povjerenstvo će propisati i jasnije smjernice.”

Ponovila je i da bi bilo neozbiljno već sada govoriti o ishodu slučaja Jandroković. “Propitat ćemo sve što treba i javnost izvijestiti o tome”, završila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 19:50