StoryEditorOCM
HrvatskaPOLICIJA REGULIRA

Potpuni kolaps na A3, kamioni stoje u kilometarskoj koloni do granice: Slovenci ne puštaju preko...

Piše Dušan Miljuš/JL
23. siječnja 2023. - 15:00

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac kraj graničnog prijelaza Bregana u smjeru Slovenije danas do podneva kolona teretnih vozila bila je oko 9 km zbog zabrane u Sloveniji (na su snazi zimski uvjeti zbog čega je zabrana prolaska teretnim vozilima u smjeru Ljubljane).

Preporučuje se za promet teretnih vozila korištenje pravca A2 Zagreb - Macelj, izvijestio je HAK.

Još od jutra otežan je bio ulaz kamiona na autocestu s priključka u Bobovici i zamijetili smo vozilo policije koje je stajalo i "snimalo" situaciju kako bi po potrebi preusmjeravala promet. Međutim, tijekom dana, kolona vozila zatvorila je i izlaz s autoceste za Svetu Nedelju pa je na dijelu autoceste došlo do velike gužve, a kamioni su, osim zaustavne trake, zauzeli i vozni trak, pa je tek nakon nekoliko sati policija počela regulirati promet i preusmjeravati kamione na druge pravce, piše Jutarnji list

Da bi se jučer na tom pravcu mogla stvoriti velika gužva bilo je vidljivo još tijekom nedjelje popodne jer je Inina benzinska crpka u smjeru Bregane nekoliko kilometara prije naplatnih kućica bila krcata kamionima koji su čekali prestanak zabrane prometovanja vikendom kako bi krenuli put Slovenije i dalje prema odredištima u Europi.

image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix

Međutim, kad su krenuli, dočekala ih je zabrana prolaska u smjeru Bregane i kad su deseci kamiona izašli s parkirališta s odmorišta te novopridošli kamioni autocestom stvorili su dugačku kolonu koja je dovela do zastoja prometa na ovom frekventnom dijelu autoceste.

Inače, na ovom dijelu autoceste na potezu od Svete Nedelje do Bregane do ulaska Hrvatske u Schengen svakodnevno, a pogotovo ponedjeljkom bile su dugačke kolone kamiona, a nakon ulaska Hrvatske u Schengen tri tjedna nije bilo kolona kamiona na ovom dijelu autoceste.

image
Zeljko Puhovski/Cropix

Ali, jučerašnja zabrana ulaska u Sloveniju zbog zimskih uvjeta stvorila je još veće gužve nego ranije, a na policiji i nadležne cestarske službe nastoje riješiti ovu situaciju i preusmjeriti promet na prohodne pravce.

image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Damir Skomrlj/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 02:09