StoryEditorOCM
Hrvatskatiha diskriminacija

Poslodavci ne žele trudnice i mame male djece, namjerno ih iscrpljuju i prisiljavaju da same daju otkaz; Žene na radnom mjestu snimaju kamere dok se presvlače!

30. travnja 2018. - 11:51
zene_prosvjed25-080318

Dok filozofiramo o mjerama koje bi trebale potaknuti demografski rast, zaboravljamo ono najvažnije – pobrinuti se za prava radnika, a posebno žena koja su najdiskriminiranija skupina na tržištu rada.

Mame s malom djecom i trudnice spadaju u kategoriju nepoželjnih jer poslodavci, uglavnom privatnici, očekuju da će zbog dječjih bolesti izbivati s radnog mjesta, usuditi se tražiti poštivanje prava na godišnji odmor i slično.

Namjerno ih se iscrpljuje i prisiljava da same daju otkaz tako što ih se stavlja u smjenski i noćni rad, a primorane su potpisati da će raditi prekovremeno jer se inače mogu pozdraviti sa svojim radnim mjestom.

Dio je to poraznih spoznaja o degradirajućem položaju žena koje smo doznali u razgovoru s Darkom Todorić, voditeljicom županijskog ureda HURS-a iz Splita.

Tema kojoj svakako treba posvetiti posebnu pažnju je tiha diskriminacija koja se provodi kroz masovno sklapanje ugovora na određeno vrijeme, što je posebno problematično kod trudnica. Raširena pojava je da se jednostavno pusti da ugovor isteče, te se tako radni odnos prekine bez potrebe davanja otkaza.

Masovna pojava

- To je masovna pojava i teško je dokazati da poslodavac namjerno nije produžio ugovor o radu trudnici, a zakon uostalom zabranjuje otkazivanje ugovora. To čak ni ne trebaju raditi jer se zabrana odnosi na rok od 15 dana poslije poroda, a niti jedan od njih neće navesti da je razlog otkazivanja to što je trudna ili što je rodila.

I kad otkazuju ugovor na neodređeno, uvijek će naći neki fingirani manjak, primjerice u sektoru trgovine kod inventara. Žene budu ucijenjene i preplašene da će dobiti izvanredni otkaz i tako izgubiti naknadu s biroa, pa potpisuju što im se god stavi na stol. Nerijetko zbog vrijeđanja i pritisaka izostanu s posla nekoliko dana pa i to bude razlog za otkaz – objašnjava pravnica koja zastupa članice sindikata diljem Dalmacije.

Žena se uvijek mogu elegantno riješiti budući da se takvi ugovori na određeno vrijeme produžavaju često svakoga ili svaka tri mjeseca.

Takav oblik zapošljavanja ne smije trajati neprekinuto više od tri godine, te bi se svakako morao iznimno sklopiti jedino ako je prestanak radnog odnosa unaprijed utvrđen rokom, izvršenjem određenog posla ili nastupanjem određenog događaja, te postojanjem objektivnog razloga koji se u ugovoru treba navesti.

No, to se lako zaobiđe tako što se napravi pauza od dva mjeseca između dvaju ugovora, što stoji u Zakonu o radu. Perfidnije metode se koriste u javnom sektoru, kada se sistematizacijom promijeni opis radnog mjesta pa se time pokušava riješiti žene koja se vraća s dopusta poslije rođenja djeteta.

- Nekad se na silu mijenja sistematizacija gdje nema sindikata, pa se radnicu prisili da potpiše slabiji ugovor za novo radno mjesto kojim joj se smanjuje plaća i generalno biva degradirana. To se upravo radi službenicima, namještenicama u sektoru obrazovanja, u policiji i državnim poduzećima koje su zaposlene na neodređeno vrijeme. To su prikriveni načini diskriminacije i teško su dokazivi.

Zlostavljanje na radnom mjestu

U prostorije tog sindikata nerijetko dolaze i žene izložene raznim oblicima zlostavljanja na radnom mjestu. Todorić pojašnjava kako je iznimno važno podnijeti pismenu prijavu poslodavcu i zadržati primjerak za sebe, jer od usmenog prijavljivanja nema koristi ni u slučaju da cijela stvar dođe na sud. Upozorila je i na jedan novi, sve popularniji oblik mobinga.

- U posljednje vrijeme problem su nadzorne kamere koje poslodavci postavljaju tako da ih mogu kontinuirano pratiti cijelo radno vrijeme. Ne poštuje se ni prostor gdje se obavlja presvlačenje, gdje također stavljaju kamere, a to opet više pogađa žene – priča nam sindikalna čelnica, koja nije mogla zaobići ni problem izloženosti žena neprimjerenim ponudama i komentarima kolega.

- Iako smo mi narod koji jako drži do svoje duhovitosti, to često zna prevršiti mjeru i ne može se time pravdati. Žalosno je što radni kolektiv bude svjestan toga, ali svi zatvaraju oči. Žena nema podršku ni od drugih kolegica jer su sretne što to nije upereno protiv njih.

Porazno je i što ženska solidarnost nije na djelu kada slučaj dođe do suda pa se najedanput kolegice, svjedokinje maltretiranja, ne sjećaju ničega. Manjak radnih mjesta dovodi nas u situaciju da smo svi ovisni o svom poslu i podložni ucjenama, prisiljeni raditi u diskriminatornim uvjetima.

Nemojmo zaboraviti i na neumjesna pitanja privatne prirode na razgovorima na posao, čemu su žene također izloženije nego muškarci, pa je postalo uobičajeno da poslodavac ispituje planira li imati djecu te koliko ih već ima. Valjda sad već svi znaju da žene i muškarci ne dobivaju jednake plaće za isti posao, razlika u Lijepoj našoj iznosi 10 posto, pa tako žene na koncu imaju i manje mirovine.

Kolektivni ugovor

- Žene u Hrvatskoj od 28. studenoga pa do kraja godine zapravo rade besplatno za svog poslodavca. Vrijeme je da se okrenemo praksi zemalja koje su ugovore o radu na određeno svele na minimum. Shvatile su da se demografska slika ne može promijeniti u pozitivnom smjeru tako što se ne poštuju prava žena i trudnica.

Vjerujem i da se rezultati mogu bolje postići svakodnevnim radom i komunikacijom između poslodavaca i sindikata. Mi smo jedini koji možemo sklopiti kolektivni ugovor i tako se radnici mogu izboriti za povoljnije uvjete rada.

Zadovoljan radnik je onaj koji utječe i na bolje poslovanje poduzeća, no to očito nije nešto o čemu se kod nas promišlja, što dokazuje situacija s manjkom radnika u turizmu. Zašto, primjerice, veliki hoteli ne bi imali vrtiće gdje će radnice moći ostaviti na čuvanje svoju djecu, a tu bi mogla biti i djeca gostiju. Zašto ne bismo tako promišljali? – zapitala se Todorić.

Uputila je čestitku u povodu proslave Međunarodnog praznika rada, te izrazila nadu da će vladajući pronaći načina za ostvarenje radničkih opravdanih želja za više radnih mjesta, sigurnim poslom i plaćama koje osiguravaju dostojanstven život.

 

Reagirajte odmah!

Da bi radnica bila zaštićena, mora pismeno obavijestiti poslodavca i dostaviti mu liječničku potvrdu da je trudna, a isto vrijedi i za bilo koju promjenu svog stanja o kojoj bi moglo ovisiti njezino ostvarivanje prava iz radnog odnosa.

Radnice se uglavnom kasno jave sindikatu jer već prođe rok od 15 dana u kojem radnik mora zatražiti zaštitu prava iz radnog odnosa i podnijeti tužbu, koja onda automatski otpada.

- Na inspekciju rada se također odlazi tek nakon dobivanja otkaza, kada je već prekasno, ili čekaju da svakodnevno ugnjetavanje na radnom mjestu dovede do toga da zbog stresa dožive psihički slom i uistinu više ne mogu raditi na tom mjestu.

Trebale bi reagirati na prvu pojavu diskriminacije, smanjivanje plaće ili drugo kršenje prava, i kroz odmjerenu komunikaciju pokušati riješiti problem – poručila je Todorić i pozvala sve radnike da se više informiraju o svojim pravima, pa i da pročitaju lako razumljivi Zakon o radu, Zakon o zaštiti na radu, Zakon o ravnopravnosti spolova i Zakon o sprječavanju diskriminacije ili nazovu sindikat i dobiju besplatni pravni savjet.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2023 15:52