StoryEditorOCM
Hrvatskadržavna blagajna

Porezna uprava poziva osobe s inozemnim prihodima da ih prijave, neovisno o tome je li porez već plaćen. Nude se i povoljnosti za stare dužnike

Piše PSD
20. siječnja 2022. - 12:46
'Gastarbajteri' s adresom u Hrvatskoj, kojima je u državi izvora dohotka već naplaćen porez, o inozemnim primicima i plaćenom porezu u inozemstvu trebaju obavijestiti Poreznu upravu do 31. siječnja za prethodnu godinuDavor Pongračić/Cropix

Krajem prošle godine Porezna uprava je putem svojih mrežnih stranica uputila poziv svim građanima koji su prijašnjih godina ostvarili prihode u inozemstvu, a koje nisu na vrijeme prijavili da to dobrovoljno učine i na taj način izbjegnu predviđene sankcije.

Poreznici napominju da su temeljem razmjene s poreznim tijelima drugih država o ostvarenim primicima hrvatskih rezidenata uočili da određeni broj građana nije ispunio svoju obvezu i prijavio inozemne primitke.

Svi građani s prebivalištem ili uobičajenim boravištem u Hrvatskoj dužni prijaviti inozemne primitke neovisno o tome je li u inozemstvu porez već plaćen i hoće li u Hrvatskoj postojati obveza plaćanja poreza.

Dvije najveće skupine koje podliježu oporezivanju inozemnih dohodaka su umirovljenici i radnici na radu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 01:07