Hrvatskafuchs savjetnik

Poništen natječaj za voditelja kurikularne reforme, odabrano 12 članova Ekspertne radne skupine

Piše Hina
10. travanj 2018. - 19:29

Posebno stručno povjerenstvo (PSP) za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije u utorak je na telefonskoj sjednici odabralo 12 članova Ekspertne radne skupine (ERS) za provedbu kurikularne reforme, poništilo natječaj za voditelja ERS-a, a premijer Andrej Plenković imenovao je dr. sc. Radovana Fuchsa za posebnoga savjetnika Vlade za koordinaciju rada ERS-a.

Telefonska sjednica održana je pod predsjedanjem premijera i predsjednika PSP-a Andreja Plenkovića, a na njezinu dnevnom redu bile se dvije točke - izbor dvanaest članova ERS-a za provedbu kurikularne reforme i poništenje Javnoga natječaja u dijelu vezanom uz izbor voditelja ERS-a za provođenje kurikularne reforme, priopćila je Služba za odnose s javnošću hrvatske Vlade.

Odabrano 12 članica i članova ERS-a

Sukladno Javnom natječaju za izbor kandidata za voditelja i dvanaest članova ERS-a za provođenje kurikularne reforme, članovi PSP-a odabrali su 12 članova ERS-a na temelju prethodne analize prijava kandidata.

Odabrani članovi su - Iva Ivanković u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji rani i predškolski odgoj i obrazovanje, Jasna Kudek Mirošević u kategoriji stručnjak za odgoj i obrazovanje, u potkategoriji osnovna škola razredna nastava, Vlado Halusek u kategoriji stručnjak za odgoj i obrazovanje, u potkategoriji osnovna škola predmetna nastava

U kategoriji stručnjaka u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji gimnazije odabrana je Zlatka Markučič, Sonja Rupčić Petelinc u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji strukovne škole, a Davor Brđanović u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji umjetničke škole.

U kategoriji stručnjaka s nastavničkih studija odabran je Marko Pranjić, u kategoriji dva stručnjaka iz područja prirodnih, tehničkih, biotehničkih znanosti ili biomedicine Krešo Zadro i Zora Popović, u kategoriji dva stručnjaka iz područja društvenih, humanističkih znanosti, interdisciplinarnoga ili umjetničkoga područja Ivan Prskalo i Vladimir Takšić, te Igor Radeka u kategoriji stručnjak iz polja pedagogije.

PSP je razmotrio i prijave kandidata za voditelja ERS-a i u konačnici se usuglasio da se poništi Javni natječaj u dijelu vezanom uz izbor voditelja ERS-a.

Fuchs savjetnik

Premijer i predsjednik PSP-a mr. sc. Andrej Plenković imenovao je pak dr. sc. Radovana Fuchsa za posebnoga savjetnika predsjednika Vlade za koordinaciju rada ERS-a, a njegove zadaće bit će usmjerene na to da rad ERS-a bude usklađen te da se osigura suradnja i usklađeno djelovanja s PSP-om i Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u utorak kako je na telefonskoj sjednici Posebnog stručnog povjerenstva, odabrano 12 članova Ekspertne radne skupine koja će se baviti obrazovnom reformom u suradnji s Ministarstvom znanosti te da je zbog nemogućnosti postizanja konsenzusa poništen natječaj za voditelja ERS-a za provedbu Kurikuralne reforme.

"S obzirom da nije bilo konsenzusa oko čelne osobe odlučeno je da se poništi natječaj za voditelja, a ja sam kao predsjednik Povjerenstva i Vlade odlučio imenovati posebnog koordinatora koji će koordinirati rad ERS-a. Riječ je o bivšem ministru znanosti Radovanu Fucksu", rekao je Plenković na početku sjednice Vlade.

Fuchs je, rekao je premijer, spreman ponuditi svoje znanje i iskustvo da pomogne Vladi, Ministarstvu i stručnjacima da se nastavi reforma na uključiv,  konsezualan način i koji će omogućiti kvalitetno obrazovanje za naše mlade, od osnovnih i srednjih škola pa dalje, kako bismo imali ljude koji su spremni konkurirati na tržištu rada s posebnim znanjima, širokim i kvalitetnih općim i specijaliziranim obrazovanjem.

#KURIKULARNA REFORMA