StoryEditorOCM
Hrvatskaincident

Pomoćnik ministra upao u Zagrebački holding, gdje je prije dvije godine dobio otkaz, vikao i prijetio radnicima; 'Nije istina, došao sam im čestitati Božić'

Piše JL
14. prosinca 2018. - 16:48

Težak incident dogodio se jutros u Zagrebu, javlja Jutarnji list.

Bivši voditelj podružnice Zagrebačkih cesta i pomoćnik ministra prometa Alen Gospočić, s kojim je Zagrebački holding 2016. prekinuo radni odnos, danas prijepodne samoinicijativno je i neovlašteno ušao u dvorišni prostor baze Zimske službe, zahtijevajući susret s pojedinim djelatnicima na operativno rukovodećim poslovima.

Priopćile su to poslijepodne Zagrebačke ceste dodavši da se Gospočić okupljenima obraćao s prijetnjama, najavljujući "negativne posljedice za cijeli kolektiv".

- Zagrebačke ceste najoštrije osuđuju verbalni i svaki drugi oblik nasilničkog ponašanja, tim više neprimjerenog jer Gospočić obavlja funkciju pomoćnika ministra prometa. Nije jasno je li posjet, tijekom kojega je Gospočić najavio sankcije, bio privatnog ili službenog karaktera - priopćili su.

Inače, Gospočić je 2016. dobio otkaz u Holdingu, a u tom poduzeću ističu da je nadležni sud raskid radnog odnosa ocijenio zakonitim.

Kako neslužbeno doznajemo, Gospočić je vikao na svoje bivše zaposlenike, te im govorio "što i kako treba raditi zimska služba". Doznajemo i kako je na sličan način navodno u prostorije upao prije otprilike godinu i pol dana. Ni u jednom od ta dva slučaja nije bilo policijske intervencije, no doznajemo kako su radnici spremni i na taj korak ponovi li se Gospočićevo nasilničko ponašanje, piše Jutarnji list.

Ovo što su objavile Zagrebačke ceste je potpuna laž i neistina. Danas oko 12 sati sam došao u zagrebačku Zimsku službu, čestitao jednom kolegi Božić I izašao van. Doslovno je to trajalo 10 sekundi.Uopće mi nije jasno čemu ova neprimjerena reakcija. Ovo je strašno”, kazao nam je pomoćnik ministra prometa Alen Gospočić nakon što smo objavili optužbe Zagrebačkih cesta na njegov račun.

Gospočić kaže kako je u blizini sješta zagrebačke Zimske službe imao jedan sastanak pa je onda usput, kad je već bio u blizini, tom kolegi došao čestitati blagdane.

- Osuđujem svako nasilničko ponašanje i insinuacije koje su zagrebačke ceste iznijele - rekao je za Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 23:50