StoryEditor
HrvatskaDan nakon

Polovanec se ispričao za šovinistički ispad: 'I ja imam kumove s drugim porijeklom'; Hasanbegović poručio da ispriku nije ni tražio

Piše JL
14. prosinca 2018. - 16:10
BeFunky-collage (2)

Zagrebački gradski zastupnik i sad već bivši HSLS-ovac Miroslav Polovanec ispričao se danas, kako javlja Jutarnji list, Zlatku Hasanbegoviću kojeg je dan ranije uvrijedio šovinističkim ispadom.

Podsjetimo, Polovanec je jedan od trojice zastupnika koji su mimo odluka svojih stranaka podržali zagrebački proračun i time spasili vlast gradonačelnika Milana Bandića. Komentirajući taj potez, Polovanec je medijima rekao:

- Ne znam jeste li primijetili, ali ja sam jedan od rijetkih Zagrepčaneca ovdje i ne dam da mi naređuju neka prezimena koja nisu zagrebačka.

Šovinistički ispad čovjeka koji je spasio Bandića: Ja sam jedan od rijetkih Zagrepčaneca ovdje i ne dam da mi naređuju neka prezimena koja nisu zagrebačka, neću da mi naređuje Hasanbegović!

Kako bi bilo jasno na koga misli, Polovanec je dodao.

- Sigurno neću stati pod palicu da mi naređuje Hasanbegović!

Dnevniku NoveTV Polovanec, koji je u međuvremenu izbačen iz HSLS-a, ustvrdio je da nije imao namjeru nikoga vrijeđati.

- Ja se, evo, ovim putem ispričavam svim građanima Zagreba i Republike Hrvatske. Ja nisam naglasak stavio na vjeroispovijest ili porijeklo bilo kojeg građanina. Mi smo raspravljali o zastupnicima u Skupštini. I ja se ispričavam i gospodinu Hasanbegoviću. Nisam mislio na njegovu ispovijest ili porijeklo nego na njegovo političko djelovanje u Skupštini koje je, na neki način, povelo, uvjetovalo da se glasa protiv proračuna, za ono kaj ja nisam bio'', izjavio je Miroslav Polovanec.

Dodao je da njega "svi znaju" i da "imam i kumove s drugim porijeklom. Vjeroispovijest i porijeklo nemaju veze, to su građani Zagreba", pravdao se Polovanec.

Hasanbegović, piše Jutarnji list, ispriku nije htio komentirati, rekavši kako je 'nije ni tražio"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. prosinac 2020 23:13