StoryEditorOCM
Hrvatskatete nisu vidjele

Policija završila istragu: djevojčici je teške ozljede glave u vrtiću nanijelo drugo dijete?

Piše Vijesti SD
25. listopada 2024. - 19:21

Policija je završila istragu oko djeteta koje je u vrtiću u Slavonskom Brodu zadobilo teške ozljede glave - piše Danas.hr. Izvješće su poslali nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu, Zavodu za socijalni rad i prosvjetnoj inspekciji. Kako doznaje RTL, sve zasad upućuje da je jedno dijete ozlijedilo drugo, a odgojiteljice nisu to na vrijeme primijetile. Ravnateljica vrtića danas ne odgovara na pozive RTL-a, a gradonačelnik Duspara je bez dodatnih komentara. Majka bebe Zrinka Krištof Mihajlović najavila je da će poduzeti odgovarajuće pravne korake.

Podsjetimo, kada je Zrinka Krištof Mihajlović došla po svoju 15-mjesečnu kći u vrtić dočekala ju je na desnoj strani glave djeteta velika ozljeda s podljevima, modricama i ogrebotinama. Djevojčica je krvavu ogrebotinu imala i ispod desnog oka, a odgojiteljice nisu dale objašnjenje.

- Kada mi je predala dijete primijetila sam tu veliku ozljedu na glavi. Kada sam pitala što je to, ona mi je rekla da ne zna što je to i da se obratim odgojiteljici iz prve smjene. Ozljede su bile ozbiljne - kazala je Zrinka Kirštof Mihajlović koja je potom s djevojčicom otišla na Hitnu pomoć.

- To je izgledalo strašno, kao da ima krvarenje i potres mozga. Pregleda je od strane neurokirurga, dobili smo upute za praćenje da nema slučajno nekog unutarnjeg krvarenja, još jednom je pregledana, tako da je beba dobro - kazala je majka.

Sve se dogodilo prije dva tjedna u dječjem vrtiću Tintilinić. Ravnateljica vrtića Zorana Butorac ranije je izrazila žaljenje i osudila postupke odgojiteljica koje su dobile težu povredu radnog odnosa s mogućnosti otkaza o radu.

- Ono što sam odmah uočila na terenu i što smo odmah vidjeli to je nepostupanje po sigurnosno zaštitnom protokolu. Dakle, nisu obavijestile roditelje, ni zdravstvenu voditeljicu - kazala je ravnateljica.

Tek nakon reakcije majke je upoznato i resorno ministarstvo koje je zatražilo očitovanje vrtića. Djevojčica u njega trenutačno ne ide zbog traume koju su pretrpjeli ona i roditelji. Zatražili su premještaj - piše Danas.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2024 19:22