StoryEditor
Hrvatskau zatvoru je

Policija privela 50-godišnjaka zbog prijetnji novinarki ‘Slobodne‘: prijavljen i za širenje zaraze i organizaciju pira u kući u Slivnici Gornjoj

Piše Ivica Nevešćanin
2. prosinca 2020. - 17:11
Dolazak policije na svadbu u SlivniciZadarski.hr

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim Ž.M. kojeg se sumnjiči za prijetnju te širenje i prenošenje zarazne bolesti, javili su iz PU zadarske, piše Zadarski.hr.

Naime, sumnjiči ga se da je jučer, 1. prosinca oko 12 sati u Zadru došao u redakciju Slobodne Dalmacije i portala Zadarski.hr te u svezi medijskih natpisa koji su objavljeni na njihovim internetskim stranicama, novinarki uputio ozbiljne prijetnje smrću, koje su kod nje izazvale strah i bojazan za vlastitu sigurnost, nakon čega se udaljio.

Nadalje ga se sumnjiči, da je u subotu, 28. studenog u Slivnici Gornjoj u svojoj obiteljskoj kući organizirao svadbeno slavlje, a videozapis slavlja je javno objavljen, iako je odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, donesenom od strane Stožera civilne zaštite RH od 27. studenog 2020. godine, naložena obustava održavanja svadbenih svečanosti, na koji način je grubo prekršio mjere naložene navedenom Odlukom te na taj način doveo u opasnost da se zarazna bolesti proširi među ljudima.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kaznena djela Prijetnja iz čl. 139. st.3 u svezi. čl.2  te  Širenje i prenošenje zarazne bolesti iz čl. 180. st. 1 .Kaznenog zakona RH danas je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

08. siječanj 2021 00:13