StoryEditorOCM
Hrvatskanepravomoćna presuda

Pokretna vrata u trgovini udarila ženu, teško je ozlijeđena: ‘Sama je kriva, teže je pokretna, imala je štake‘

Piše VIJESTI SD
20. veljače 2024. - 20:47

Jana je teško ozlijeđena u prodajnom centru Pevexa nakon što su je iznenada udarila pokretna vrata.

Dogodilo se to u Pevexu na zagrebačkom Jankomiru oko 16 sati. Jana je “nakon supruga izlazila iz centra nakon obavljanja kupovine te je on prošao kroz pokretna vrata, ali su se nakon toga vrata zatvorila prerano i udarila ženu”.

Ona je pritom pala na pod i zadobila prijelom lijevog kuka te druge ozljede u vidu brojnih natučenja. Završila je na operaciji te dugotrajnom oporavku, piše Danica.hr.

Pevex se na sudu branio kako je žena sama kriva za sve jer je stala u ravnini pokretnih vrata koja su se počela zatvarati jer senzori nisu detektirali nikakav pokret. Osim toga, navode u Pevexu, Jana je teže pokretna osoba koja se kretala uz pomoć štaka pa je zbog toga izgubila ravnotežu.

No, iskazi vještaka, a posebno videosnimka s nadzornih kamera, demantirali su Pevexove tvrdnje. Žena nije imala štake i nije bila slabo pokretna, a vrata su se zatvorila u trenutku dok je ona prolazila bez zaustavljanja.

Sutkinja je jučer presudila da Pevex Jani mora platiti ukupno 11.300 eura: oko 8100 eura odštete i 3200 parničnih troškova. Osim toga, mora joj plaćati i mjesečnu rentu od 48 eura do kraja života.

Presuda je nepravomoćna i trgovački div se na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:22