StoryEditor
HrvatskaPARA NEBO

Pogledajte video moćnih F-16 zrakoplova koji će uskoro čuvati naše nebo; strani mediji se raspisali o dogovoru Hrvatske i Izraela

Piše S. J. T.
5. travnja 2018. - 22:02

Sve važne svjetske vojne revije i 'military' portali i dalje se bave odlukom hrvatskih vlasti da kupe stare izraelske F-16 zrakoplove. Analiziraju što Hrvatska s tim dobima, mjere našu obrambenu moć, te u većini napisa hvale zrakoplove koji će doći u Hrvatsku.

YouTube kanal 'Military Comparison', koji se bavi vojnim pitanjima, je prije nekoliko dana donio i snimke zrakoplova F16, slični onima koji će doći u Hrvatsku.

Na video snimkama mogu se jasno vidjeti njihove zračne performanse nad američkim i drugim zračnim lukama, kao i naoružanje i oprema na samom zrakoplovu.

Strani mediji navode i da je dogovor o kupnji postignut puno prije nego je naša Vlada donijela formalnu odluku. Naime, tvrde da je naš premijer Andrej Plenković sklopio dogovor o kupnji s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom tijekom Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu u siječnju ove godine.

Ako je odluka donesena već u siječnju, kako navode strani mediji, zbog čega se onda išlo u vijećanje i vaganje koja je ponuda najbolja, ona Izraelaca ili Šveđana i njihovih Gripena?

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 04:13