StoryEditorOCM
Hrvatskadramatična snimka

Pogledajte trenutak eksplozije u osječkom požaru: ‘Odbacila je dvojicu vatrogasaca, ali oni su nastavili gasiti‘

Piše VIJESTI SD
15. rujna 2024. - 12:37

Vatrogasci su se tijekom protekle noći i jutros borili s velikim požarom u Osijeku. Naime, oko 3 sata su dobili poziv da gore skladišta na južnoj obilaznici, a prema riječima svjedoka, čula se eksplozija i nadvio se crni dim, zbog toga što je požar zahvatio i skladište tvrtke koja proizvodi maziva.

Požar je lokaliziran, a zamjenik načelnika osječko-baranjske Policijske uprave Darijo Premec rekao je da će očevid početi kada se za to steknu svi uvjeti te da je teško očekivati da će to biti danas.

Načelnik Stožera civilne zaštite grada Osijeka, ujedno i osječki dogradonačelnik, Dragan Vulin, objavio je snimku trenutka eksplozije u jednom od skladišta.

"Tijekom gašenja požara dogodile su se brojne eksplozije u jednom skladištu, a možemo pretpostavljati da se radi o plinskim bocama i bocama pod tlakom, koje su uslijed topline i djelovanja požara eksplodirale, ali nitko od vatrogasaca u tom trenutku nije bio u blizini", rekao je Vulin.

"Eksplozija je odbacila dvojicu vatrogasaca, ali oni su nastavili gasiti požar, tako da nije bilo ozljeđivanja", rekao je zapovjednik osječke Javne vatrogasne postrojbe Goran Ivković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 12:55