StoryEditor
Hrvatskanjih dvije stotine

Pogledajte snimke: uoči utakmice u Zagrebu se sukobili navijači poljske Legije i Bad Blue Boysi

Piše Jutarnji list
3. kolovoza 2021. - 23:28

U istočnim dijelovima Zagreba, u kvartovima Maksimir i Dubrava, došlo je večeras do sukoba više stotina navijača poljske Legije te domaćih BBB-a, prenosi Jutarnji list.

Snimke koje smo dobili od čitatelja pokazuju kako se radi o iznimno nasilnom ponašanju poljskih navijača u kojima su korištene baklje, palice i sve što je navijačima došlo pod ruku.

Iz zagrebačke policije potvrdili su sukob, no kažu da je on hitnom intervencijom policije smanjen na minimum.

- Na području Dankovečke ulice došlo je do sukoba 200 navijača, a policajci koji su se otpočetka nalazili na mjestu događaja spriječili su i mogući veći sukob. Uz redovne policijske snage, na mjestu događaja bili su i pripadnici interventne policije. Prema prvim informacijama, za sada u sukobu nema ozlijeđenih osoba - kažu iz policije.

Kako su nam prepričali izvori iz navijačkoga miljea, radi se o planiranoj provokaciji Poljaka koji su autobusima, dijelom s jadranske obale gdje su se nalazili na ljetovanju, dijelom iz inozemstva, došli u Zagreb kako bi izazvali nerede uoči sutrašnje utakmice.

Navodno se radi o više autobusa punih poljskih navijača. Također, prema istim izvorima, Poljaci su kao metu napada namjerno izabrali kvart Dubravu, budući da su informirani kako se tamo nalaze najžešći navijači Dinama.

​BBB-o su se navodno također brzo organizirali te su se na nekoliko mjesta u istočnom djelu grada sukobile velike grupe navijača.

item - id = 1117588
related id = 0 -> 1127602
related id = 1 -> 1127259
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2021 04:28