StoryEditor
HrvatskaNovi detalj

Poduzetnik Drago Tadić pristao surađivati s Uskokom u zamjenu za oprosnicu: spreman je iznijeti sve detalje Mamićevog podmićivanja sudaca

Piše PSD
11. lipnja 2021. - 10:23

Osječki poduzetnik Drago Tadić proveo je noć u zatvoru sa sucima Antom Kvesićem i Zvonkom Vekićem nakon što ih je USKOK ispitao o Mamićevom podmićivanju osječkih sudaca, a od uhićenih je jedino Darko Krušlin pušten da se brani sa slobode.

Tadić je ostao u istražnom zatvoru zbog straha istražitelja od njegovog bijega te utjecanja na svjedoke i bojazni od ponavljanja kaznenog djela.

Daje informacije u zamjenu za oprosnicu?

Telegram jutros piše da je Tadić od istražitelja zatražio oprosnicu, odnosno oslobođenje od kazne, a u zamjenu nudi ispričati sve što zna o Mamićevom podmićivanju sudaca.

To bi značilo da se Tadića oslobodi krivnje, u ovom slučaju u korupcijskoj aferi. Tadić je optužen da je pomagao Mamiću u podmićivanju sudaca. Točnije, navodno je nosio mito, sastajao se s njima i dogovarao sudačka pogodovanja Mamiću u zamjenu za stotine tisuća eura, putovanja, nogometne ulaznice...

Na Mamićev zahtjev nosio novac Kvesiću i Vekiću

USKOK je jučer objavio neke detalje istrage u kojima je naveo da je Tadić na Mamićev zahtjev nosio novac Kvesiću i Vekiću. Naveli su da je to napravio "znajući koja je svrha predaje novca budući da je prethodno u više navrata prisustvovao sastancima i dogovorima".

Ovo mu ne bi bila prva oprosnica

Tadiću ovo ne bi bila prva oprosnica, već je jednu dobio u aferi Kalmeta, navodi Telegram. Riječ je o procesu bivšeg ministra Božidara Kalmete i suoptuženih za izvlačenje novca iz cestarskih tvrtki. Tada je dobio oprosnicu, a iskaz protiv Kalmete samo je ublažio. Bilo je to 2013. godine, kada nije završio u istom procesu kao i Kalmeta, a Livaković i ostali optuženi su za izvlačenje gotovo 22 milijuna kuna iz HAC-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. kolovoz 2021 09:36